2018-12-16 10:24


Schimbare importantă în salarizarea funcţionarilor publici

 |  15:44
Schimbare importantă în salarizarea funcţionarilor publici

Conform programului de guvernare al Cabinetului Cioloş, bugetarii vor beneficia de un sistem diferenţiat de remunerare în funcţie de performanţă.

Astfel, angajații din administrația publică vor fi plătiți diferit unii de ceilalți, în funcție de performanța în muncă, indiferent dacă au vechime, grad profesional și studii similare, scrie Profit.ro.

Acest sistem poate însă presupune că un angajat va fi remunerat diferit, în funcție de cât de performant este la locul de muncă, indiferent dacă are aceleași studii, aceeași vechime și același grad profesional ca și colegul său de birou. Va fi preluat astfel sistemul de salarizare din companii private.

Sistemul ar urma să fie aplicat pentru funcționari publici, în condițiile în care în administrație există și personal contractual sau manageri publici care nu sunt salarizați în funcție de vechime, grad și studii.

În prezent, un angajat la stat are un salariu de bază calculat strict în funcție de gradul profesional, vechimea în muncă și studii, în rare cazuri fiind luată în calcul și performanța.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: salarizare, performanta, functionari, administratie publica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SI SITUATIA FAMILIALA NU ?
16 Noi 2015

Daca tot se doreste salarizare in functie de performanta, ar trebui sa se considere si situatia personala a fiecaruia, asa cum se face obisnuit in tarile din Vestul Europei. Adica: - salariatii casatoriti iau aproximativ 800 EUR/luna pentru asta, in afara de surplusul rezultat din deducerile pentru copii -salariatii care lucreaza in capitala si orase care au cost de viata ridicat iau un plus la salariu/luna fata de cei care lucreaza in orase mici sau rural - unde cheltuielile / luna sunt mai mici..normal, nu ? SE AUDE ?? D-L CIOLOS STIE BINE ASTA, SA SI PROMOVEZE APLICAREA ACESTOR MASURI !!
Random imageUltimele stiri


loading...