2017-01-24 01:00


„Şcoala părinţilor” îşi deschide porţile

 |  13:53
„Şcoala părinţilor” îşi deschide porţile

Primul proiect din Capitală care va asigura asistenţă de specialitate nu doar elevilor, ci şi de părinţilor, intitulat generic „Şcoala părinţilor”, îşi deschide porţile mâine, la ora 11.00, la Şcoala nr. 64 „Ferdinand” din sectorul 2 (bd. Ferdinand nr. 16 – zona Autogara Obor.

„Centrul de resurse pentru elevi şi părinţi” va desfăşura, în spaţiul pus la dispoziţie în incinta şcolii, numeroase acţiuni menite să dezvolte relaţiile părinte-copil: simpozioane pe teme de actualitate (legislaţie de familie, drepturile şi obligaţiile părinţilor, organizarea timpului liber); lectorate (debutul în clasa pregătitoare, examene naţionale etc); activităţi pentru copii şi părinţi (dansuri, activităţi sportive, filme, origami, colaje, lansări de carte, lectura şi jocurile didactice); programul „Team building familial” - consiliere de echipă; programul „Job`s week – O săptămână, o meserie” – ce trebuie să ştim despre viitoarea carieră; festivalul tinerelor talente – teatru, dansuri populare, expoziţii de pictură; programe de voluntariat pentru bunici şi de dezvoltare personală pentru elevi.

Consiliere şi informare

Obiectivele principale ale proiectului vizează: iniţierea şi derularea unor activităţi de consiliere şi informare pentru părinţi; organizarea unor activităţi de timp liber pentru părinţi şi copii; desfăşurarea unor activităţi de socializare la nivelul claselor de început din învăţământul primar şi gimnazial; organizarea de conferinţe, simpozioane şi dezbateri, având ca temă relaţia şcoală-familie-comunitate; derularea unor proiecte şi programe de voluntariat; iniţierea şi derularea unor programe de promovare a dreptului la educaţie, a învăţării pe tot parcursul vieţii şi a educaţiei pentru dezvoltare durabilă.

La proiect sunt aşteptaţi să participe atât părinţi şi elevi de la şcoala care l-a iniţiat, cât şi de la alte unităţi de învăţământ din sectorul 2.

În cadrul ceremoniei de ianugurare de mâine va mai avea loc prezentarea câştigătorilor Concursului de creaţie plastică „Feeria iernii” şi lansarea cărţii „Cum să ne hrănim sănătos”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: scoala parintilor, ianugurare, concurs, team- building, creatie, familieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală