2016-12-08 22:32

SOCIAL


Şcoli şi grădiniţe închise în Botoşani

 |  14:52
Şcoli şi grădiniţe închise în Botoşani

Numărul unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani se va reduce considerabil, începând din anul şcolar 2012-2013, ca urmare a reducerii populaţiei şcolare, a anunţat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Daniel Botezatu.

Potrivit acestuia, începând din toamnă vor fi desfiinţate cinci grădiniţe şi şapte şcoli cu clasele I-IV, atât din mediul urban, cât mai ales din mediul rural. Oficialii IŞJ recunosc faptul că restructurarea şcolilor va genera şi disponibilizări de personal.  “Am calculat că în următorii doi-trei ani, populaţia şcolară va scădea cu peste un sfert, între 25 şi 30%. Aceasta înseamnă automat noi disponibilizări în învăţământ pe care nu ni le-am dori, dar vor fi naturale. Nu mai vine Ministerul Educaţiei sau Inspectoratul Şcolar să decidă restrângeri de activitate, ci ele vor veni de la sine, din lipsa populaţiei şcolare”, a afirmat Daniel Botezatu. Adjunctul şefului IŞJ susţine, de asemenea, că în următorii trei ani numărul elevilor în clasa I va scădea considerabil, de la 4.300 în prezent la 3.042 în 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: scoala, desfiintare, gradinitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Masă gratuită pentru copiii din grădinițele din Sectorul 1 Copiii vor beneficia, începând cu luna ianuarie, de masă gratuită în grădinițele din... 19 Noi 2016 | (1)
Profesor de religie, cercetat penal după ce a lovit trei elevi cu Biblia în cap Un nou caz de agresiune la școală s-a întâmplat în urmă cu două zile la o școală dintr-un... 26 Noi 2016 | (0)