2017-01-18 06:10

SOCIAL


Şcolile din Bucureşti, închise luni şi marţi

 |  12:56
Şcolile din Bucureşti, închise luni şi marţi

Toate unităţile şcolare din Bucureşti vor avea cursurile suspendate luni şi marţi în urma informaţiilor primite de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi a condiţiilor dificile de acces către unităţile de învăţământ.

Potrivit inspectorul general Cristian Alexandrescu, luni şi marţi autorităţile locale vor putea să intervină astfel încât să fie eliberate căile de acces. Purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu, a precizat că luni grădiniţele se vor închide numai după ce părinţii îşi vor lua copiii din unităţile de învăţământ. Prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore se anunţă în continuare nefavorabilă iar viteza vântului va atinge până la 90 km/h. Elena Mateescu, director în cadrul Laboratorului de Agrometeorologie din Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/. “Astăzi, luni, 6 februarie a.c./, din punct de vedere al vitezei vântului, deci al viscolului, există o atenţionare valabilă până marţi, la ora 18:00, pe teritoriul semnalat deja în atenţionarea de Cod Portocaliu intrată în vigoare duminică, la ora 10:00. În aceste zone, deci inclusiv în Bucureşti, vântul va sufla cu viteze cuprinse între 70 şi 90 km/h”, a afirmat Mateescu, pentru Agerpres.

Specialistul ANM a adăugat că, la ora actuală, se analizează prognoza în aşa fel încât în momentul în care vor apărea semnale negative actuala atenţionare să fie înlocuită.”Dacă apar ceva semnale în urma analizării datelor existente şi în funcţie de evoluţia ulterioară a vremii, se va lua o decizie dacă de miercuri, după expirarea atenţionării actuale, vom reveni cu o altă avertizare”, a menţionat Elena Mateescu.

În prezent, se află în vigoare avertizările de Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori, viscol şi polei. Astfel, în intervalul 5 februarie, ora 18:00 - 8 februarie, ora 10:00, Codul Portocaliu este valabil în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, unde va ninge viscolit, iar viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, în timp ce vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. De asemenea, în ceea ce priveşte avertizarea de Cod Galben în nordul şi centrul Moldovei, Banat şi zona de munte va continua să ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 km/h.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Bucuresti, cursuri, suspendate, luni, marti, cod_galben, februarieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image