2017-01-21 12:47

SOCIAL


Şcolile din Teleorman se închid

 |  15:54
Şcolile din Teleorman se închid

Unităţile şcolare din municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele s-ar putea închide de mâine, profesorii refuzând să mai intre la ore, după ce nu şi-au mai primit salarii de mai bine de trei luni.

Sindicaliştii din învăţământ susţin că neplata salariilor se datorează unei dispute politice. “Prefectul de Teleorman, reprezentant al actualei guvernări, nu permite plata salariilor pentru a se răzbuna pe reprezentanţii administraţiei locale, care provin din arte partide decât PDL. În comuna Peretu, s-au rezolvat problemele salariale, după ce primarul de acolo a trecut la PDL. Nu este un joc politic mizerabil”, ne-a declarat preşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Cadrele didactice din preuniversitar vor continu protestele din faţa Ministerului Educaţiei. Sindicaliştii susţin însă că au fost invitaţi, mâine, la o discuţie cu ministrul Daniel Funeriu. “La ora 12:00 am înţeles că reprezentanţii Ministerului vor avea o discuţie cu reprezentanţii sindicatelor. S-ar putea să participle chiar domnul ministru. Vom insista, în continuare, pentru deblocarea posturilor din învăţământ şi pentru alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, cum prevede legea. Domnul ministru are termen până la începutul anului viitor să ne acorde aceste drepturi”, ne-a explicat secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Peste 100 de cadre didactice au pichetat astăzi sediul Ministerului Educaţiei. Reprezentanţii instituţiei susţin însă că nu au niciun punct de vedere legat de protestul profesorilor. “Este o dovadă că ceea ce afirmă sindicatele este adevărat. Este păcat că Daniel Funeriu ocupă scaunul pe care a stat Spiru Haret. Orice alt ministru ar fi fost mai bun. Nu are nici măcar demnitatea fostului ministru Miclea şi să-şi dea demisia”, ne-a mai spus Nistor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image