2018-12-16 14:55


„Şcolile lui Oprescu”, dezastru pe banii BEI

 |  21:00
„Şcolile lui Oprescu”, dezastru pe banii BEI

O parte din şcolile Capitalei, beneficiare” ale programului BEI de 270 de milioane de euro, arată ca după război, cu terenuri de sport nefuncţionale, pereţi cu igrasie şi termopane deja stricate. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat recent că 39 de şcoli sunt finalizate, iar la alte 34 de unităţi se lucrează.

Realitatea, privită de aproape, arată altceva. La Şcoala Generală cu clasele I-VIII nr. 190 “Marcela Peneş”, una din unităţile menţionate pe lista realizărilor opresciene, lucrările au început de doi ani şi nu s-au încheiat. Instituţia este una cu profil sportiv, iar aici învaţă 1.052 de elevi, 999 din clasele I-VIII şi cinci grupe de juniori sportivi. În ciuda acestui lucru, tocmai terenul de sport şi dotările aferente sunt departe de a fi în concordanţă cu standardele. Bazinul gol nu avea nici măcar o pompă de reciclare a apei, deoarece, la solicitarea şcolii, primăria a motivat că instalaţia este prea scumpă, costând aproximativ 25.000 de euro. Mai mult decât atât, sistemul de canalizare din jurul bazinului este vechi de zeci de ani, iar pământul şi iarba din imediata apropiere pot ajunge cu uşurinţă în apă. Cât despre gardul care ar fi trebuit să fie prioritatea numărul unu a celor ce au făcut proiectul de reabilitare a şcolii, acesta lipseşte cu desăvârşire.

Profesorul de sport al şcolii spune că acest proiect de reabilitare nu a fost gândit cum trebuie. “Acest teren de sport este biroul meu. Gardul care lipseşte face posibilă trecerea oricui prin instituţie. Găsesc zilnic PET-uri, ţigări, mizerie. Totul e făcut la întâmplare. S-a aruncat cu bani aiurea. Cum e posibil să existe aceeaşi scurgere de 30 de ani? Tot ce s-a făcut aici e un artificiu să îţi ia ochii”, a declarat profesorul.

Lucrări lăsate de izbelişte

La şcoala 109, tot din sectorul 4, găsim o situaţie mai dramatică. Conducerea şcolii spune că “lucrările au început în 2006, mai apoi au fost stopate şi s-a reziliat contractul cu firma constructoare. Din cele două corpuri pe care şcoala noastră le deţine, din acea dată avem doar unul singur funcţional. În corpul aflat în aşa-zisa reabilitare sunt şase săli de clasă, practic blocate, ce nu pot fi folosite, avem laboratoarele şi sala de sport, de care copiii nu pot beneficia, fiind nevoiţi să desfăşoare activităţile sportive în sălile de clasă sau pe holurile instituţiei”. Numeroasele adrese trimise Primăriei Bucureşti au fost fără nici un rezultat.

La şcoala 108, deşi lucrurile par să stea ceva mai bine, pe holuri sunt urme vizibile de apă infiltrată în pereţii abia zugrăviţi, chederele ferestrelor cu geam termopan (abia puse) par să se desprindă şi stâlpii de rezistenţă ai clădirii, turnaţi pe afară, sunt strâmbi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
18 Aug 2011

Realitatea arata ca ii este foarte greu actualei administratii bucurestene si lui Sorin Oprescu sa "dreaga" tot ce au stricat firmele portocalii ale lui Videanu!Ce ati dori acum?Sorin Oprescu sa-si lase toate treburile si sa caute vinovatii?
Random imageUltimele stiri


loading...