2019-03-23 08:48


Scuze, în loc de deratizare. Edilii Capitalei acuză Direcţia de Sănătate Publică că nu au fost informaţi cu privire la înmulţirea şobolanilor

 |  18:26
Scuze, în loc de deratizare. Edilii Capitalei acuză Direcţia de Sănătate Publică că nu au fost informaţi cu privire la înmulţirea şobolanilor
După ce ziarul „Puterea” a arătat că administraţia condusă de Sorin Oprescunu are bani pentru a stopa înmulţirea şobolanilor şi a ţânţarilor din Capitală,Primăria Generală „se scuză”, susţinând că nu a primit avertismentul de laDirecţia de Sănătate Publică.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei afirmă că Direcţia deSănătate Publică nu a trimis nici o adresă oficială privind creşterea număruluide şobolani şi ţânţari, singura corespondenţă dintre cele două instituţii fiindlegată de o sesizare a unui cetăţean pentru o situaţie punctuală. „Tratamentele de deratizare şidesţânţărizare sunt în curs de desfăşurare, conform planului stabilit împreunăcu Comisia Interministerială de Supraveghere Metodologică, care arereprezentanţi din cadrul Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii,Ministerul Agriculturii, şi care stabileşte metodologia de punere în aplicare aplanului de igienizare”, se arată într-un comunicat almunicipalităţii. Reprezentanţii Primăriei Capitalei maispun că, având în vedere evoluţia meteo din ultima perioadă, desfăşurareaprogramului de desţânţărizare întâmpină dificultăţi, din cauza cantităţilor maride precipitaţii căzute. „Astfel, primarul general, Sorin Oprescu, a solicitatdepartamentului de specialitate să convoace vineri, 17 iunie, la ora 16.00, oîntâlnire de lucru cu membrii Comisiei Interministeriale şi cu reprezentanţiisocietăţii prestatoare de servicii de desţânţărizare şi deratizare, pentru astabili dacă se impun modificari ale planului de igienizare care se află înprezent în desfăşurare. De asemenea, primarul general doreşte să facă o analizăcu toţi cei implicaţi în desfăşurarea şi punerea în aplicare a acestui plan deigienizare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit edililor, asociaţiile de locatari sau caseleindividuale pot solicita direct către operatorul de servicii (nr. tel.dispecerat 3 D Romania SA – 021. 340.86.50) efectuarea de tratamente pentruderatizare, în cazul în care constată că, după aplicarea tratamentului, estenecesară o intervenţie suplimentară. Primăria mai precizează că asociaţiile delocatari au obligaţia să ia măsuri în ceea ce priveşte acumulările de deşeurinecontrolate, care favorizează dezvoltarea populaţiilor de şobolani, şieventualele subsoluri inundate.

Precizările municipalităţii vin după ce, săptămânatrecută, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) aavertizat că Primăria Capitalei nu a luat măsurile care se impun pentrucombaterea şobolanilor, ceea ce a dus la „creşterea densităţii” acestorrozătoare, mai ales în zona de case şi vile.

„Am constatat densităţi crescute ale şobolanilor peteritoriul municipiului Bucureşti, lucru favorizat şi de faptul că, lasfârşitul lui 2010, Primăria Municipiului Bucureşti nu aefectuat «ultimatrecere de combatere a şobolanilor», iar până la această dată nu au fostîncepute operaţiunile de combatere a şobolanilor”,auafirmatreprezentanţii DSP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
15 Iun 2011

Ehe,astia suntem!Asteptam totul de la Sorin Oprescu,de la Primaria Generala sau mai stiu de la ce autoritate!Cine sta la curte sa-si rezolve singur aceasta problema,cine e la bloc,are asociatie de locatari!Acum sa-i vedem pe vajniicii presedinti de asociatii de locatari si proprietari!Iar cei carora nu le convine nici una din variantele de mai sus,sa astepte campania din 2012,ca vine Udrea:asa cum a dat cu mopul,in 2008,asa poate presta si la deratizare!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...