2018-07-20 04:08


Se anunță noi PROTESTE pentru salvarea ROȘIEI MONTANE

 |  00:06
Se anunță noi PROTESTE pentru salvarea ROȘIEI MONTANE

Se reiau protestele pentru salvarea Roșiei Montane, după ce guvernul Dăncilă a decis să oprească procedura de includere a localității în patrimoniul mondial.

Două mii de oameni au semnat deja o petiție prin care cer Comitetului UNESCO să păstreze dosarul Roșia Montana pe agenda reuniunii care va avea loc la finalul acestei luni.

Pe Facebook a fost lansată o chemare la protest. Românii care se opun demersului Guvernului sunt chemați vineri, în stradă, în piețele centrale ale orașelor.

Ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu, spune că motivul stopării ar fi că România este în plin proces de arbitraj cu Gabriel Resources, acționarul majoritar Roșia Montana Gold Corporation, care cere despagubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-08

TAGURI: proteste, salvare, rosia montana, guvern, dancila

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.