2019-03-26 00:24


Se anunţă un blocaj total al spaţiului aerian. Ce decizie au luat sindicatele de la Romatsa

 |  13:55
Se anunţă un blocaj total al spaţiului aerian. Ce decizie au luat sindicatele de la Romatsa

După scandalurile din ultima vreme dintre sindicalişti şi directorul de la Romatsa, situaţia se agravează pentru toţi călătorii.

Liderii de sindicat au anunţat că de la 1 septembrie, ora 11.00, controlorii de trafic vor intra în grevă generală: "Impactul va fi catastrofal, având în vedere că nu va dura doar două ore, ci va fi o grevă totală. Va zbura pe deasupra României doar o treime din traficul din fiecare zi", a anunţat un lider de sindicat. Controlorii de trafic ai Romatsa dirijează nu numai aeronavele care decolează din România sau aterizează pe aeroporturile româneşti, ci şi aeronavele care doar survolează spaţiul aerian al ţării..

"Nu protestăm din cauza salariilor, ci pentru o problemă de viaţă şi de moarte. Suntem terorizaţi psihic de acest domn director şi toată conducerea care îl ajută", a mai precizat un lider sindical. "Nu ne dorim grevă generală. Facem un apel la toate autorităţile statului", a mai precizat acesta.

Conform legii, în timpul grevei generale, controlorii de trafic sunt obligaţi să asigure zborurile de urgenţă, ale Smurd şi ale oficialităţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-24

TAGURI: blocaj aerian, greva generala, romatsa, sindicate romatsa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...