2018-12-15 11:58


Se caută 23.000 de operatori de tablete pentru alegeri

 |  16:49
Se caută 23.000 de operatori de tablete pentru alegeri

Oportunitate pentru tineri şi nu numai: Autoritatea Electorală Permanentă caută operatori de calculator pentru cele 23.000 de tablete care vor fi utilizate la scanarea datelor alegătorilor din actul de identitate, în scopul prevenirii votului ilegal.

Astfel, persoanele interesate să devină operator de calculator într-o secție de votare trebuie să transmită o cerere către AEP și să susțină o probă practică de examinare a competențelor, se arată într-o hotărâre a instituției, scrie Profit.ro.

Pentru a deveni operator de calculator, viitorii candidați trebuie să aibă cel puțin 18 ani, cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română (scris și vorbit) și să fie absolvenți al învățământului general obligatoriu (10 clase), se spune într-o hotărâre a AEP.  De asemenea, se cere capacitate deplină de exercițiu și cunoștințe de bază de tehnologia informației.

Selectarea operatorilor de calculator se va realiza pe baza examinării practice a utilizării noțiunilor de bază ale tehnologiei informației, a introducerii și validării datelor, precum și prelucrării acestora.

În plus, examinarea va consta și în utilizarea internetului, a poștei electronice și echipamentelor periferice, precum și în asigurarea confidențialității și securității datelor, se mai spune în actul normativ.

Sistemul ar putea deveni funcțional încă de la alegerile locale programate pentru vara anului viitor sau la alegerile parlamentare din toamna lui 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: autoritatea electorala, alegeri, operatori, tablete
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...