2019-02-19 17:36


Se cere INTERZICEREA animalelor în circuri

 |  17:49
Se cere INTERZICEREA animalelor în circuri

ONG-urile cer interzicerea folosirii animalelor în circuri și speră ca noul Legislativ să modifice legea protecției animalelor, în contextul în patru pisici, doi porcușori vietnamezi, doi tigri și trei câini au murit într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparține Circului Globus din Capitală.

ONG-urile consideră că nu este normală folosirea animalelor la circ și doresc modificarea legii, după ce 11 animale au murit, joi, într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparține Circului Globus. În prezent, în 21 de țări din întreaga lume este interzisă în totalitate sau parțial folosirea animalelor sălbatice, 14 dintre aceste țări fiind din Europa.

"În primul rând mie nu mi se pare normală folosirea lor la circ. Adică în 2017 altă distracție nu mai avem decât să ne uităm la niște animale, care nu au nicio vină, cum sar prin foc sau mai știu eu ce fac. (...) Există un proiect legislativ în Camera Deputaților, de vreo doi ani de zile, al deputatului Remus Cernea, de modificare a legii de protecție a animalelor, prin care să se interzică folosirea animalelor în circuri, dar a întâmpinat tot felul de trăsnăi, că altfel nu pot să le spun, din moment ce unii dintre deputații din Comisia de Agricultură au spus <<bine, și cu ce le înlocuim?>>. Alții au spus <>, fiind într-o eroare totală. Sperăm ca în această nouă legislatură să fie și altfel de oameni, care să înțeleagă despre ce este vorba și să încetăm cu așa-zisa distracție de genul ăsta, care uite ce distracție e", a declarat pentru Mediafax Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten.

Pe rețelele de socializare circulă deja o petiție prin care iubitorii de animale cer schimbarea legislației.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: ong, interzicere, animale, circuri, incendiu, circul globus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...