2018-10-23 02:49


Se schimbă vremea: Cod portocaliu de inundații

 |  16:00
Se schimbă vremea: Cod portocaliu de inundații

După zile cu temperaturi anormal de mari pentru luna ianuarie, ploile fac ravagii. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații valabil de luni, de la ora 20:00, până marți, la ora 16:00.

Codul portocaliu vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Viseu - bazin superior amonte s.h. Leordina, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare amonte s.h. Nepos si afluentii sai de dreapta din judetul Bistrita Nasaud, Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau superior si afluentii sai din judetele Salaj si Bihor, Somesul Mic bazin superior si afluentii sai din judetul Cluj, Crisul Repede - amonte s.h. Vadu Crisului (judetele Bihor si Cluj), Crisul Negru - bazin superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Bihor si Arad, Crisul Alb amonte s.h. Gurahont si afluentii sai din judetele Hunedoara si Arad, Aries - bazin superior si afluentii sai din judetele Alba si Cluj.

Se schimbă vremea: Cod portocaliu de inundații
zoom
De asemenea, un cod galben de inundatii este valabil pana miercuri, la ora 06:00, si vizeaza raurile din bazinele hidrografice: raul Tisa (la intrarea in tara), Viseu, Iza, Tur (judetele Maramures si Satu Mare), Somes (judetele Bistrita Nasaud, Salaj, Maramures, Cluj si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Repede (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Bihor, Arad si Hunedoara), Aries (judetele Cluj si Alba), Bega amonte s.h. Faget, Bistra si alti afluenti ai Timisului superior aferenti sectorului aval Teregova-amonte Lugoj din judetele Caras Severin si Timis.In aceste zone, anunta Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se vor inregistra cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de aparare (influentate si de evolutia formatiunilor de gheata), scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cu posibile efecte de inundatii locale), scrie Ziare.com.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: hidrologi , prognoza meteo, cod portocaliu de inundatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...