2018-12-19 09:42


Se apropie referendumul, Chiliman plusează. Primăria sectorului 1 reduce cu 60% taxa de recuperare a maşinii parcate ilegal

 |  19:32
Se apropie referendumul, Chiliman plusează. Primăria sectorului 1 reduce cu 60% taxa de recuperare a maşinii parcate ilegal

Taxele pentru recuperarea maşinilor parcate ilegalşi ridicate în sectorul 1 din Capitală vor scădea cu circa 60%, de la sfârşitulacestei săptămâni, informează, luni, autoritatea de sector, care precizează căcei care-şi iau maşina înapoi în primele 24 de ore după ridicare vor plăti 350de lei. Depozitarea va fi gratuită în acest interval. “Dupăexpirarea acestui termen, şoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziereaproximativ 50 de lei", informează, într-un comunicat de luni, primăria desector.

Primarulsectorului 1, Andrei Chiliman, afirmă că măsura este, pe de-o parte, osancţiune la adresa firmei, ameninţând chiar că, în cazul în care"abuzurile" acesteia vor continua, va rezilia contractul. "Sancţionăm abuzurile, atât ale firmei, cât şiale celor care parchează neregulamentar. (...) Au fost luate măsuri şiîmpotriva firmei, în urma reclamaţiilor venite din partea populaţiei. Măsura deridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie şinu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate curezilierea contractului", a spus Chiliman.

Pe dealtă parte, reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentarera necesară, în opinia lui Chiliman, "ţinând cont de realităţileeconomice actuale" şi de "puterea de cumpărare a populaţiei". Autoritateade sector mai precizează că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar va fi, începândde săptămâna viitoare, "mult mai strict reglementată", zonele dincare vor fi ridicate autoturismele urmând să fie semnalizate cu indicatoare. "Vor fi ridicate cu prioritate maşinile de pemarile bulevarde, parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de accespentru persoanele cu handicap, în staţiile de autobuz sau pe calea de rulare amijloacelor de transport în comun. De asemenea, vor fi ridicate încontinuare maşinile lăsate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, înspitale, autoturismele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sauparcate pe trotuar şi care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentrucirculaţia pietonală", dar şi maşinile "care ocupă abuziv locurile deparcare închiriate unor persoane fizice sau juridice de către AdministraţiaDomeniului Public Sector 1", se mai arată în comunicatul citat.

Măsuradecisă luni de Andrei Chiliman este motivată de apropierea refrendumului lacare bucureştenii vor decide dacă doresc ca sectoarele să fie administrate încontinuare de primarii de sector sau dacă va exista un singur primar care vaadministra întreg bugetul Capitalei, aşa cum prevede proiectul Legii Capitalei,propus de Elena Udrea. În consecinţă, Andrei Chiliman doreşte să recapete oparte din capitalul de imagine pierdut odată cu impunerea de amenzi drasticepentru şoferii care-şi parchează ilegal maşinile în sector, în condiţiile încare Primăria nu a construit nici o parcare în mandatul său. Reamintim cătaxele percepute de Primaria Sectorului 1 pentru ridicarea maşinilor sunt celemai mari din Capitală şi, probabil, din ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...