2017-01-16 17:49

SOCIAL


Se redeschide spitalul Codlea

 |  18:52
Se redeschide spitalul Codlea

Spitalul din Codlea, închis de Ministerul Sănătăţii la începutul lunii aprilie, s-ar putea redeschide săptămâna viitoare, conform declaraţiei şefului Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu

“Sunt şanse de finanţare după discuţiile avute luni, la Ministerul Sănătăţii. S-au făcut propuneri pentru eficientizarea spitalului, care va avea un profil adecvat zonei, după care va primi clasificarea. S-a format o comisie din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Finanţe, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, parlamentari de Braşov, fosta directoare a spitalului. Până săptămâna viitoare, când ne vom întâlni din nou la Ministerul Sănătăţii, se vor pune la punct o serie de lucruri şi cred că vom putea redeschide spitalul”, a spus dr. Alexandru Bălescu.

Referitor la spitalul din oraşul Victoria, închis la aceeaşi dată, şeful Direcţiei de Sănătate Publică a spus că a propus Ministerului Sănătăţii înfiinţarea în cadrul spitalului a unui punct de lucru a UPU, deservit de Braşov, iar restul activităţilor medicale ale spitalului să se desfăşoare în sistem privat după ce o firmă de profil din Sibiu a preluat spitalul.

Cât priveşte spitalul din Săcele, cel de-al treilea din judeţ închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, acesta rămâne în continuare închis, a precizat şeful DSP Braşov.

În rândul locuitorilor  din Codlea s-au organizat o serie de proteste încă de la începutul anului, când s-a anunţat închiderea spitalului.

La jumătatea lunii aprilie, a fost redeschisă o cameră de gardă cu sprijinul municipalităţii, unde până în prezent au fost trataţi aproximativ 1.300 de pacienţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image