2018-12-18 13:08


Secretar de stat: Medicii străini decid care răniţi pot fi transportaţi în străinătate

 |  10:58
Secretar de stat: Medicii străini decid care răniţi pot fi transportaţi în străinătate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat, că medicii străini decid care răniţi în incendiul de al Colectiv pot fi transportaţi la spitalele din străinătate, selecţia fiind una extrem de strictă.

”Selecţia a fost făcută exclusiv de medicii din străinătate care vor tratata pacienţii în spitalele lor - asta pentru neutralitate şi pentru a evita orice interpretare cu privire la criteriile de selecţie. Criteriile sunt simple, sunt medicale. Ei evaluează pacienţii şi stabilesc pe cine pot ei trata cel mai bine în spitalul lor. Va fi opţiunea lor, aşa cum a fost în toate cazurile. Şi dupa aceea, se va porni procedura de transfer prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă, cu avioane medicale”, a precizat Dorel Săndesc, potrivit B1 TV

Secretarul de stat a mai spus că nu toți pacienții aflați în stare critică pot să fie transferați în străinătate, deoarece riscurile sunt foarte mari.

Dorel Săndesc a mai spus că unele clinici s-au oferit să acopere o parte din cheltuielile de spitalizare, chiar dacă Guvernul a anunţat că va suporta costurile integral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: secretar, stat, medic, strain, decide, pacient, ranit, transporta, strainatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...