2017-01-22 01:46

SOCIAL


Sectoarele 2 şi 5, deficitare la capitolul pază specializată în şcoli

 |  19:03
Sectoarele 2 şi 5, deficitare la capitolul pază specializată în şcoli

Unităţile de învăţământ din sectoarele 2 şi 5 din Capitală stau cel mai rău la capitolul securitate, întrucât doar o parte dintre instituţii au dispus de fondurile necesare pentru asigurarea unei echipe specializate de pază, informeazăreprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Edilii sectorului 2 confirmă că şcolile din raza lor administrativă vor avea pază specializată, cel mai devreme, peste o lună. "Încă de acum doi ani, toate cele 125 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 2 au fost prevăzute cu sisteme de supraveghere video pentru siguranţa cadrelor didactice şi a elevilor. În aproximativ o lună, va fi asigurată paza şi prin firme de specialitate, cu plata de la bugetul local, în prezent fiind în derulare procedura de achiziţie pentru asigurarea acestor servicii", au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. Precizările primăriei vin după ce o femeie fără adăpost a pătruns, miercuri dimineaţă, în incinta Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" din sectorul 2 şi a alergat cu cuţitul în mână câţiva elevi care se aflau în incinta instituţiei.

Unităţile şcolare care, potrivit ISMB, prezintă cel mai mare grad de siguranţă, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, sunt cele din sectorul 6, care au toate intrările în instituţie monitorizate 24 din 24 de ore de un departament al poliţiei locale. "Siguranţa în şcoli reprezintă, ca şi monitorizarea absenţelor, unul dintre obiectivele majore pentru anul şcolar 2011-2012. Fiecare unitate şcolară va avea obligaţia să raporteze lunar inspectoratelor şcolare situaţia absenţelor. Cadrelor didactice li s-a cerut monitorizarea extrem de serioasă a elevilor şi informarea părinţilor cu privire la acest aspect. Absenteismul reprezintă una dintre principalele ameninţări ale sistemului educaţional. Dacă, în perioada anilor '80 -'90, un elev avea în medie trei absenţe nemotivate pe an, după acest interval numărul acestora a crescut la 33", au mai spus reprezentanţii ISMB.

Cei de la ISMB au precizat că printre soluţiile cele mai eficiente de monitorizare a absenţelor se numără introducerea cartelelor magnetice şi a cataloagelor virtuale, metodă deja practicată la unele instituţii de învăţământ. În acest context, toţi inspectorii şi directorii de şcoli trebuie să raporteze ISMB, până la 22 decembrie, dacă în urma discuţiilor cu reprezentanţii autorităţilor şi consiliilor locale vor putea găsi fondurile necesare pentru a trece la o soluţie tehnică de introducere a cartelelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image