2017-01-23 02:37


Şedinţă maraton la Capitală

 |  21:00
Şedinţă maraton la Capitală

Consilierii vor discuta în şedinţa de consiliu de astăzi nu mai puţin de 105 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), mare parte dintre ele respinse de nenumărate ori, deoarece nu îndeplineau toate prevederile impuse de reglementările urbanistice. Astăzi este ultima şansă pentru turnurile cu zeci de etaje sau pentru construcţiile de pe spaţiile verzi ori din zonele protejate.

Astăzi este ultima şansă pentru unelte dintre proiectele urbanistice care au stârnit controverse de-a lungul timpului. Începând cu data de 1 februarie se modifică Lege urbanismului 350/2001, astfel încât nu se vor mai permite derogări de la parametrii tehnici impuşi de reglementări, iar ceea ce nu respectă legea nu va mai putea intra în legalitate ulterior. Mai mult, din prima zi a lui februarie, toate proiectele vor trebui iniţiate numai de autorităţile locale, şi nu de investitorii privaţi, aşa cum se întâmplă în prezent. Învălmăşeala de PUZ-uri din şedinţa de astăzi a fost explicată chiar de arhitectul-şef al Capitalei, Gheroghe Pătraşcu. „Primăria nu vrea să-şi asume nici un risc de a fi dată în judecată, aşa cum s-a întâmplat în repetate rânduri, având în vedere că nu s-au creat condiţiile date de lege de a rezolva nişte probleme. Din punct de vedere formal, este puţin exagerat, dar asta este situaţia şi primăria nu mai are nevoie de alte procese”, a spus Pătraşcu. „Primăria Capitalei îşi recunoaşte astfel neputinţa de a gestiona dezvoltarea urbană în interesul public şi totala subordonare în faţa intereselor private. De ce mai plătim o Direcţie de urbanism şi o Direcţie juridică la Primăria Capitalei dacă aceasta aprobă toate proiectele primite de la privaţi, de frica unor procese?”, se întreabă reprezentanţii ONG-ului „Salvaţi Bucureştiul”.

Turnuri pe spaţii verzi

Printre proiectele supuse dezbaterii Consiliului General se regăsesc următoarele: un turn de 100 de metri în intersecţia Răzoare, un turn de 80 de metri pe Calea Şerban Vodă nr. 206-208, blocul de 23 metri din Piaţa Lahovary, penetrarea Ciurel (care a fost deja respinsă de Consiliul General de 6-7 ori), prelungirea valabilităţii PUZ Parcul Tineretului din 2005, prin care o suprafaţă considerabilă din parc devine construibilă, PUZ Parcul – Poligrafiei, prin care se cere construirea pe un spaţiu verde, deşi Tribunalul Bucureşti a decis că cererea proprietarilor este netemeinică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: sedinta, CGMB , proiect, PUZ, consilieri, Oprescum, turnuri, spatiu- verde, constructiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CLARA
30 Ian 2012

sedinte peste sedinte si tot nu se face nimic, nu este normal asa ceva.
VIO
30 Ian 2012

sedinte peste sedinte si pentru ce ca si asa nu se rezolva nimic, doar vorbe a la oprescu nimic altceva.
TEO
30 Ian 2012

ok se fac aceste sedinte..dar pentru ce se fac..cand primarul nostru nu face nimic..doar vorbeste fara rost si fara inteles???
SILV
30 Ian 2012

oprescu asta de nu face la sedinte si tot asa,dar nu rezolva nimic..pune tara la cale dar nu face nimic,
GEORGE
30 Ian 2012

sedinta maraton si asa nu se face nimic, doar vorbe spuse aiurea si nimic mai mult.
ANDREI
30 Ian 2012

oare pentru ce se fac aceste sedinte, ca si asa in capitala nu se rezolva nimic, nu este normal asa sa faca tot felul de sedinte si sa nu se rezolve nimic.
MEME
30 Ian 2012

sedinte organizate pentru nimic, ca si asa nu se face nimic, doar stau la o vorba la acea sedinta nimic mai mult. Rusinos.
SILE
30 Ian 2012

am inteles ca se fac aceste sedinte, dar pentru ce??? ca nu se face nimic nu se rezolva nimic, nu este normal asa ceva.
BOBI
30 Ian 2012

sedinte peste sedinte, dar degeaba si asa nu se face absolut nimic in aceasta paitala...nu se mai poate asa ceva.

Adauga un comentariu

Random image