2018-12-13 10:46


Şeful ONPM, Adrian Bărăscu, eliberat din funcţie

 |  11:02
Şeful ONPM, Adrian Bărăscu, eliberat din funcţie

IGPR a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că Inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea din funcție a chestorului Adrian Bărăscu, șeful Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (ONPM), după ce acesta a fost reținut de procurorii DNA. Bărăscu este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de corupţie, printre care abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual.

Şeful Poliției Române a mai dispus eliberarea din funcție a altor polițiști cu funcții de conducere de la ONPM, cercetaţi de procurorii DNA.

"Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de chestor de poliție Bărăscu Adrian Augustin, comisar-șef de poliție Pintilescu Cristian, comisar-șef de poliție Popa Felicia Violeta, comisar-șef de poliție Nanu Ion Octavian, comisar-șef de poliție Croitoriu Viorel Marcel, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea acestora din funcția deținută și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse", se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, față de comisar-șef Aurel Lehăduș, comisar-șef Marcel Daniel Gomeajă, comisar-șef Dan Cristian Pușcaș, subcomisar Andreea Violeta Liță, ca urmare a faptului că împotriva lor a fost pusă în mișcarea acțiunea penală de către DNA, IGPR a dispus punerea la dispoziția unității.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: sef, onpm, adrian barascu, eliberat, functie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...