2017-01-20 08:22

SOCIAL


Şeful Spitalului Militar Central, „recompensat” de MApN cu o locuinţă de lux gratuită. Deţinătorul unor proprietăţi de sute de mii de euro stă în casă de serviciu

 |  17:06
Şeful Spitalului Militar Central, „recompensat” de MApN cu o locuinţă de lux gratuită. Deţinătorul unor proprietăţi de sute de mii de euro stă în casă de serviciu

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţe Militar Central Dr. Carol Davila Bucureşti beneficiază gratuit de un apartament de lux cu patru camere, încentrul Capitalei, ca locuinţă de serviciu” atribuită de Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Acestea, cu toate că managerulSpitalului Militar Central (SMC) mai deţine un apartament în sectorul 1 dinBucureşti, susţin surse din cadrul MApN. Ministerul Apărării recunoaşte căşeful SMC beneficiază de locuinţă de serviciu, dar nu menţionează că acesta armai deţine încă o locuinţă. În plus, managerul unităţii spitaliceştisubordonate ministerului condus de Gabriel Oprea a achiziţionat, în 2006, unteren de aproximativ 350 de metri pătraţi.

Surse din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN)au declarat pentru ziarul “Puterea” că Emil AurelianRanetti, managerul general al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central“Dr. Carol Davila” Bucureşti (instituţie subordonată MApN), beneficiază deo locuinţă de serviciu, cu toate că deţine un apartament şi un teren deaproximativ 350 de metri pătraţi (mp).

Emil Aurelian Ranetti a primit de la ministerul condus deGabriel Oprea (UNPR) un apartament cu patru camere, situat într-un imobil de peStrada Traian, din sectorul 3 al Capitalei. Aceasta, cu toate că actualulmanager al Spitalului Militar Central mai deţine cu titlu de proprietar unapartament situat într-un imobil amplasat pe Strada Veronica Micle, dinsectorul 1.

Reprezentanţii Ministerului Apărării ne-au confirmat cămanagerul Spitalului Militar Central a primit o locuinţă de serviciu, însăneagă faptul că Emil Aurelian Ranetti ar mai deţine şi un apartament însectorul 1. În plus, în 2006, Emil Aurelian Ranetti a achiziţionat un teren însuprafaţă de 344 mp amplasat pe Strada Străbuna din sectorul 1, potrivitaceloraşi surse.

Cu toate că există angajaţi din armată care se “chinuie”să găsească o locuinţă, persoanele cu funcţii importante în cadrul MApN par sădezvolte adevărate “afaceri imobiliare”. Managerul Spitalului Militar Central,de exemplu, închiriază apartamentul “de serviciu”, potrivit locatarilor care deţin apartamente în zonaTraian. Contactat telefonic de reporterii noştri, Emil Aurelian Ranetti arefuzat să comenteze subiectul.

Pe site-ul Spitalului Universitar de Urgenţe MilitarCentral nu mai sunt postate declaraţiile de avere ale conducerii unităţii.

Un apartament cu patru camere, din zona Nerva Traian dinBucureşti, se vinde cu aproximativ 140.000 de euro, iar chiria pleacă de la 600de euro pe lună. Pentru un apartament cu două camere în zona Pieţei Victoriei(unde se încadrează şi Strada Veronica Micle) preţurile de vânzare pornesc dela 70.000 de euro, iar chiriile de la 350 de euro, în timp ce pentru o locuinţăcu trei camere, din aceeaşi zonă, preţurile de vânzare pleacă de la 85.000 deeuro şi chiriile de la 400 de euro pe lună.

Managerul-fantomă

Locuinţa de serviciu primită de la Ministerul Apărării nu este primasituaţie “suspectă” în care îl are în prim-plan pe managerul SpitaluluiMilitar Central. Mai multe cadre medicale de laSpitalul Militar Central Bucureşti au solicitat Ministerului Apărării Naţionaleînlocuirea Consiliului Administrativ şi a managerului (comandantului) unităţiisanitare, Aurelian Ranetti. Cadrele medicale susţin că atât managerul, cât şiConsiliul de Administraţie au fost numiţi ilegal (pe 05.08.2010, prin OrdinulMApN nr. A96), deoarece Facultatea de Medicină “Carol Davila” şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu aureprezentanţi în conducerea Spitalului Militar Central, fapt ce contravinenormelor legislative în vigoare (art. 186, alin. 3 din Legea 95/2006). Avocaţii consultaţi de contestatarii actualei echipe deconducere susţin că, în prezent, Consiliul de administraţie alspitalului este consecinţa fraudării dispozitivelor legale, câtă vreme se trecepeste voinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie “Dr. Carol Davila”Bucureşti. Universitatea a desemnat doi membri care nu se regăsesc în listaanexă ordinului atacat. În anexa ordinului nu se regăseşte nici un membru desemnat de cătreConsiliul General al Municipiului Bucureşti, fapt ce conduce la o componenţăincompletă şi ilegală a acestui Consiliu. Deasemenea, cadrele medicale de la Spitalul Militar vor contesta şi concursul denumire în funcţie a managerului unităţii spitaliceşti, Aurelian Ranetti. Dacăaceste acuzaţii vor fi validate de instanţă, toate actele administrative adoptate de către Consiliul deAdministraţie nelegal constituit sunt lovite de nulitate, începând cu numireadirectorului. În plus, concursul a fost organizat după expirarea perioadei încare col. dr. Ranetti Aurelian putea ocupa funcţia de comandant al spitalului,susţin avocaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SIMONA STOIAN
10 Iun 2011

Sunteti platiti sau imbecili? Sunt prietena a familiei Ranetti si va spun cu certitudine ca apartamentul din sectorul 3 este al lor de cand era lupu' catel! AL LOR! IN PROPRIETATE! Cum poate sa i-l dea Oprea daca E AL LOR? De cand L-AU CUMPARAT! Personal voi face actiunea in instanta impotriva voastra si a neinsemnatului dintolog Sirbu - de la care probabil ca ati primit bani sa denigrati! Sa va fie rusine! Am vazut acum de cat de neprofesionisti sunteti!
SIMONA STOIAN
10 Iun 2011

A-propos: "avocatii" care-si dau cu parerea sunt tot aia care i-au pierdut Sirbu-lui - falsificatorului TOATE procesele cu Ranetti?
INTERNATUL
11 Iun 2011

ba, oamenii astia ai lui oprea sunt tare batuti in cap. va bagati singuri in ra..t. daca ziceti ca asta a cumparat locuinta de la minister e mai grav, mai desteptilor. - Ministerul Ap?r?rii recunoa?te c? ?eful SMC beneficiaz? de locuin?? de servici- sclavii lui oprea au fost mai destepti ca voi
CURUIA
23 Oct 2012

Bai oamenilor.omul asta e de un profesionalism si o tinuta cum rar intalniti.Este adevarat ca atunci cand esti in fata trebii nu poti sa-i impaci pe toti.Faptul ca incercati sa-l denigrati e de neinteles. In opinia mea consider ca domnul ministru Dobritoiu Cornel care intradevar este un om cu mare putere de analiza si decizie s-a grabit.
PACIENT
23 Oct 2012

Isi petrece tot timpul in spital este un foarte bun medic endocrinolog si om, are prestigiu profesional si reputatie.

Adauga un comentariu

Random image