2016-12-09 15:46

SOCIAL


Senatorii decid se pot pensiona profesorii

 |  17:54

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au dat, ieri, raport favorabil unei iniţiative legislative de modificare a Legii educaţiei naţionale, care prevede că personalul didactic se poate pensiona la sfârşitul anului şcolar chiar dacă împlineşte vârsta de pensionare în timpul anului.

„Vor fi profesori la clasă care îşi vor continua în calitate de titular activitatea. Dacă vor dori să se pensioneze chiar la împlinirea vârstei, se vor putea pensiona. Se dă posibilitatea ca acel cadru didactic să îşi desfăşoare activitatea în calitatea de titular“, a declarat preşedintele comisiei şi autorul iniţiativei legislative de modificare a Legii educaţiei, senatorul PDL Mihail Hărdău. Potrivit senatorului, membrii comisiei au mai decis că doi la sută dintre profesorii care împlinesc 65 de ani în timpul anului universitar pot fi menţinuţi anual printr-o analiză la nivelul fiecărei universităţi, în baza unui regulament stabilit prin carta universitară. „2 la sută din posturi pot fi ocupate de profesori care au vârsta de pesionare, dar pot fi păstraţi cu prevederea expresă de a nu putea ocupa nici o funcţie de conducere, indiferent dacă este de natură administrativă, didactică sau de cercetare. Aceasta este o chestiune care va stimula competiţia în rândul profesorilor universitari. Titlul de profesor universitar se obţine, în general, la 40-45 de ani şi până la 65 de ani poţi să realizezi o competiţie în ceea ce priveşte activitatea didactică şi de cercetare. Prin această chestiune se creează menţinerea de titular a oamenilor excepţionali din cadrul universităţilor“, a precizat senatorul. La lucrările Comisiei pentru învăţământ nu au fost prezenţi senatorii Opoziţiei. Iniţiativa legislativă urmează să fie supusă votului plenului Senatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: profesori, pensionare, lege, functie, competitive, universitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Atac armat sângeros la o Universitate din Ohio Cel putin 7 persoane au fost impuscate si transportate la spital intr-un atac armat care a avut loc... 28 Noi 2016 | (0)
DOCUMENT: Legea salarizării unice. Cât vor primi bugetarii din 2017 Ministerul Muncii a transmis spre consultare proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului... 30 Noi 2016 | (1)