2017-01-24 19:29


Sfat guvernamental. Boc: “Când mergem la muncă, să ne preocupe munca, nu bârfa”

 |  18:27
Sfat guvernamental. Boc: “Când mergem la muncă, să ne preocupe munca, nu bârfa”

Primul-ministruEmil Boc a apreciat că noul Cod al muncii va proteja mai bine angajaţii carevor îndeplini criteriile de performanţă stabilite contractual în faţaeventualităţii concedierilor colective.

EmilBoc a afirmat că amendarea Codului Muncii va stimula performanţa prinstabilirea unor termeni contractuali clari între angajat şi angajatorreferitoare la criteriile de performanţă. "Modificarea la Codul munciipune accent pe performanţă în actul de muncă. Prin modificarea propusă, laîncheierea contractului de muncă se stabilesc obiectivele de performanţăindividuală, precum şi criteriile de evaluare. Nu mai e un gen de atitudine «eumă fac că muncesc, tu te faci că mă plăteşti»", adeclarat premierulla postul public de radio.

Primul-ministrua spus că această reglementare este în favoarea angajaţilor care respectăcontractele semnate şi obligaţiile ce le incumbă, deoarece aceştia vor fiprotejaţi în situaţiile în care se recurge la concedieri colective. "Dacăse pune problema concedierilor colective, primul criteriu este cel alperformanţei. Orice român trebuie să ştie că este protejat de lege, dacă şi-afăcut treaba. Are performanţă, legea îl va apăra până în pânzele albe şi nu vaputea fi dat afară. Cu condiţia ca atunci când mergem la muncă, să ne preocupemunca şi nu bârfa, pentru că asta este o mutaţie fundamentală în ce se întâmplăîn Codul muncii: punem accent pe performanţă, pe plata ei şi mai puţin peproblemele secundare", a spus Emil Boc, adăugând că acest lucru este impusde cerinţele competitivităţii pe piaţa europeană şi mondială a muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală