2017-01-25 03:28


Sfatul unui medic de la „Sf. Pantelimon” pentru o venă tăiată: „Toarnă şi tu spirt pe rană!”

 |  21:00
Sfatul unui medic de la „Sf. Pantelimon” pentru o venă tăiată: „Toarnă şi tu spirt pe rană!”

Valentin Hampu, un bărbat din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, a avut ghinionul să îşi taie o venă cu flexul în ziua de marţi, 13 decembrie. Ulterior, a avut neplăcuta surpriză ca, în momentul în care mâna i s-a infectat, să primească un sfat băbesc la Camera de Gardă a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon”: „Du-te acasă şi toarnă şi tu spirt pe rană!”.

Marţi, 13 decembrie, a fost chiar o zi cu ghinion pentru Valentin Hampu. Pe când meşterea prin curte a reuşit să scape din mână flexul, care i-a retezat vena principală de la antebraţ. Cu ceva prezenţă de spirit, acesta a reuşit să oprească sângerarea masivă şi s-a dus la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, unde un medic i-a cusut vena. Necazul cel mare nu a fost însă pe data de 13, ci ulterior, când meşterul Valentin s-a dus, conform recomandărilor, la pansat, cu braţul umflat şi infectat. După trei ore de aşteptare, în care nu s-a obosit nimeni să îl întrebe de sănătate, Valentin Hampu a avut în sfârşit bucuria de a fi văzut de medicul de gardă, care i-a spus următoarele: „Băi băiatule, du-te acasă şi toarnă şi tu spirt pe rană din când în când şi o să-ţi treacă”.

Văzând totuşi că este o infecţie severă, medicul care era de gardă vineri, 16 decembrie, l-a trimis la chirurgul Leonard Dumitrescu. După o scurtă privire, acesta din urmă a decis brusc că trebuie să intre în concediu: „Du-te la orice spital vrei tu, că sunt destule. Eu am intrat în concediu”. De faţă era şi însoţitorul, siderat de recomandările medicului Leonard Dumitrescu, care tocmai trimitea la plimbare un om ce putea rămâne fără un braţ din simplul motiv că la ora 9.15 doctorul a hotărât să îşi ia zile libere. Culmea, deşi sloganul de pe site-ul spitalului este „24 de ore din 24, 365 de zile din 365”, ieri, nu a putut fi contactată nici o persoană din conducerea instituţiei şi nici purtătorul de cuvânt, ci doar centralista, care şi-a dat cu părerea că „domnul doctor Dumitrescu este un om deosebit”. Spre norocul său, meşterul ghinionist a dat la un alt spital din sectorul 2 de nişte doctori care nu au uitat de jurământul depus şi are încă mâna întreagă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

Mai multe imagini:
Sfatul unui medic de la „Sf. Pantelimon” pentru o venă tăiată: „Toarnă şi tu spirt pe rană!”
zoom

TAGURI: Vena_taiata, flex, Spitalul_Pantelimon, leonard_dumitrescu, valentin_hampuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală