2018-10-18 03:40


Şi copiii cu autism se pot comporta normal

 |  18:32
Şi copiii cu autism se pot comporta normal

În cadrul unui eveniment organizat în şcolile nr. 19 “Tudor Arghezi”şi nr. 5  „Corneliu M. Popescu” de către Fundaţia Romanian Angel Appeal, un grup de 80 de copii normali s-au împrietenit şi s-au jucat cu alţi copii cu autism.

Experimentul din cadrul proiectului a avut drept scop înlăturarea miturilor legate de copiii cu autism şi demonstrarea faptului că în ciuda diferenţelor, micuţii pot comunica şi evolua împreună. Primul pas important în acest proces este deschiderea societăţii către acceptarea diversităţii şi de asemenea, aplecarea către nevoile de afecţiune, înţelegere şi dezvoltare ale copiilor cu autism, cu răbdare şi perseverență.

S-a vorbit despre acceptarea diferenţelor şi despre prietenie, iar învăţătorilor din cele două şcoli partenere le-au fost prezentate noţiuni elementare privind tulburările din spectrul autist.

Evenimentul este prima acţiune organizată în şcoli în cadrul campaniei “Oferă-mi o şansă”, ce îşi propune sensinilizarea publicului larg şi a cadrelor didactice cu privire la importanţa integrării şcolare şi sociale a persoanelor cu autism.

Prin acest experiment se marchează startul unei campanii mai ample pe care fundaţia o desfăşoară în şcolile din întreaga ţară, care poartă mesajul că atâta timp cât există deschidere şi acceptare, copiii cu autism pot face progrese uimitoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...