2018-12-12 00:43


Sindicaliştii din administraţie protestează miercuri în Piaţa Victoriei

 |  08:27
Sindicaliştii din administraţie protestează miercuri în Piaţa Victoriei

Membrii Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) protestează,, miercuri, de la ora 10.00, în Piața Victoriei, ei solicitând creșteri salariale pentru salariații din administrația publică locală din România și reglementarea acordării tichetelor de masă.

„Vom organiza, pe data de 27 mai a.c., următoarea acțiune de protest stabilită de sindicatele membre, după greva de avertisment din data de 20 februarie și greva generală de o zi din data de 30 aprilie din București. Revendicările noastre minimale și decente se referă la reglementarea și liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii. De asemenea, dorim creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, a precizat Valer Suciu, președintele FNSA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai afirmat că FNSA va declanșa grevă generală pe termen nelimitat în administrația publică locală din România, în cazul în care Guvernul nu va rezolva revendicările sindicaliștilor.

„În cazul în care și după această acțiune Guvernul României adoptă aceeași atitudine sfidătoare față de problemele salariaților pe care îi reprezentăm, FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acțiuni de protest, și anume greva generală pe termen nelimitat în administrația publică locală din România. La această acțiune vor participa și alte federații din sectorul nostru de activitate, FNSA având, în acest sens, încheiat un protocol cu aceste organizații sindicale”, a precizat Valer Suciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: sindicalist, administratie, protesteaza, miercuri, piata, victoriei, crestere, salariala, tichet, masa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...