2017-01-19 09:11

SOCIAL


Sindicaliştii cer anularea clasei pregătitoare

 |  14:07

Reprezentanţii sindicatului Federaţiei Sindicatului din Învăţământ „Spiru Haret” i-au cerut premierului Mihai Răzvan Ungureanu suspendarea Ordinului MECTS nr-3064/2012 privind înfiinţarea clasei pregătitoare.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului se arată că actul normativ pentru cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I pentru anul şcolar 2012-2013, precum şi calendarul înscrierii intră în contradicţie cu unele principii de drept constituţional, dar şi cu o serie de realităţi cu care se confruntă sistemul de învăţământ, făcând astfel aplicarea acestuia, practic, imposibilă, precizează Agerpres.

„Metodologia menţionată încalcă principiul libertăţii de alegere şi nu are în vedere principiul interesului major al minorului. Formal, părinţii au dreptul de a alege şcoala în care doresc să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare/clasa întâi dar, în realitate, nu au în niciun fel certitudinea că vor fi şi locuri disponibile”, susţin reprezentanţii FSLI în scrisoarea deschisă adresată premierului.

„Conform Metodologiei, la înscriere au întâietate copiii din circumscripţia şcolară unde funcţionează respectiva unitate de învăţământ, apoi, în eventualitatea în care mai există locuri, ele vor fi ocupate de cei care vin din alte circumscripţii, în următoarea ordine: copiii care dovedesc existenţa unui handicap, cei care sunt orfani sau provin din familii monoparentale, cei care au un părinte cadru didactic şi abia în final cei care au optat de la început pentru şcoala în cauză. În realitate, un părinte alege o instituţie de învăţământ sau alta ţinând cont de multe alte criterii precum: apropierea de locul de muncă, existenţa unei grădiniţe în apropiere (în cazul în care sunt şi copii de vârstă preşcolară în familie), existenţa unui program de after-school sau a altor oportunităţi de învăţare, conexe actului educaţional etc”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele executiv al FSLI în acelaşi document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: prim-ministru, scrisoare deschisa, clasa pregatitoareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image