2017-01-21 17:38

SOCIAL


Sindicaliştii vor comitet de criză

 |  18:31
Sindicaliştii vor comitet de criză

PreşedinteleCartel Alfa, Bogdan Hossu, propune şefului statului, premierului,parlamentarilor şi liderilor partidelor constituirea unui comitet de criză caresă poată reuni toate forţele politice, partenerii sociali şi mediul academic,pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru ieşirea din criză.

Potrivit unuicomunicat remis de CartelAlfa, în sprijinul propunerii a fost ataşat un raport al Institutului pentruCercetarea Calităţii Vieţii (ICCV), intitulat "România: răspunsuri lacriză". "Sperăm ca, prin asimilarea acestui document, să găsimcapacitatea de a încerca construirea unui comitet de criză care să găseascăsoluţiile complexe, utile şi urgente la gravele probleme sociale, şi nu numai,cu care se confruntă societatea românească în ansamblul ei", a precizatHossu.

În raport se arată, printre altele, că economiaromânească a pierdut poziţii strategice. "S-au închis capacităţi deproducţie care, restructurate, ar fi putut deveni surse sustenabile de creştereeconomică. Ca urmare, s-a înjumătăţit numărul de locuri salariale, principalasursă de venituri publice.(...) Numai în ultimii doi ani s-au mai pierdutaproape 900.000 de locuri de muncă", se menţionează în raportul ICCV.Acelaşi document avertizează cu privire la subfinanţarea severă aînvăţământului şi a sistemului sanitar, "la o distanţă apreciabilă faţă deaproape tot restul statelor europene".

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image