2018-12-16 09:14


Sindicatele ameninţă cu mişcări de stradă dacă nu se majorează salariul minim

 |  07:16
Sindicatele ameninţă cu mişcări de stradă dacă nu se majorează salariul minim

Liderul CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni seara, că în cazul în care salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 ianuarie, vor exista mişcări de stradă începând cu 15 ianuarie. Hossu a ţinut să precizeze că Guvernul nu are nicio justificare pentru a menţine o discriminare între sectorul economic şi cel bugetar.

La finalul discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, liderul CNS a afirmat că Guvernul a propus majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei, începând de la 1 mai 2016.

"Din acest punct de vedere, mişcarea sindicală a spus clar că nu este de acord pentru că nu există nicio justificare, pentru că decizia se ia acum, adică azi-mâine şi, practic, odată decizia luată, studiul nu are niciun efect asupra problemei salariului minim, poate avea asupra măsurilor legislative de ajutorare a anumitor sectoare de activitate, asupra politicii fiscale, legate de locul de muncă, asupra instrumentelor legate de programe europene, care să ajute zonele sau sectoarele în dificultate. Dar, de fapt, nu există nicio argumentaţie logică legată de existenţa acestui studiu, după ce decizia oricum pe salariul minim este luată", a afirmat Bogdan Hossu, la ieşirea de la consultări, transmite Mediafax.

"Am repropus măcar o corecţie la pierderea pe care, de fapt, salariaţii o vor avea, în sensul în care pierderea de la 1.050 pe patru luni de zile până la 1200 de lei, cât ar trebui să se dea, să fie redistribuită pe următoarele luni, adică dacă se aplică de la 1 mai, să se aplice un salariu minim de 1.275 de lei, care este diferenţa de fond de salariu de-a lungul unui an pentru salariaţii aflaţi în această situaţie", a explicat Bogdan Hossu.

Liderul sindical a ţinut să precizeze că dacă salariul minim pe economie nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2016, vor avea loc acţiuni în stradă.

"Cartel Alfa, cel puţin, consultările pe care le-am avut în cadrul structurii noastre au arătat că, dacă nu se creşte salariul minim de la 1 ianuarie, probabil din 15 ianuarie vom avea mişcări. Pentru că actualul Guvern nu are nicio justificare pentru a menţine o discriminare între sectorul economic şi sectorul bugetar, de a discrimina peste trei milioane de salariaţi care sunt în sectorul economic şi din care peste un milion trei sute de mii sunt la salariul minim garantat în plată", a afirmat Bogdan Hossu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-29
Citeste si:
Guvernul vrea majorarea salariului minim pe economie din luna mai

TAGURI: sindicate, ameninta, miscare, strada, nu, majoreaza, salariu, minim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU
29 Dec 2015

Mai bine ati miscari de strada impotriva pensiilor speciale si ilegale ale magistratilor,militarilor ,parlamentarilor,primarilor si a celorlati ,,speciali,,.am vazut ca pupincuristu dogaru face miting pentru a cersi pensii speciale bai in ce rqzboi ati luptat numai voi pentru apararea tarii si cu ce sunteti voi speciali cand statul va da haine simalte beneficii si voi frecati menta prin unitati.liderii de sindicat sunt aceeasimdin 90 sunt complice cu patronii care dau oameni afara si inchid societati.
UN OM RAU
29 Dec 2015

Mai radu, mami radule habar nu ai pe ce lume traiesti
Random imageUltimele stiri


loading...