2018-11-18 20:42


Sindicatele cheamă românii la PROTESTE împotriva Guvernului

 |  16:40
Sindicatele cheamă românii la PROTESTE împotriva Guvernului

Confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa, alături de 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale îndeamnă românii să ceară în stradă, duminică, demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului, se arată într-un comunicat al BNS remis miercuri AGERPRES.

Totodată, aceștia solicită retragerea legilor Justiției, a legilor de modificare a codurilor penale și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale.

"39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică,  26 noiembrie 2017, ora 18:00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii '90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010", subliniază sursa citată.

Potrivit confederațiilor sindicale, de la 1 ianuarie 2018, povara responsabilității sociale va fi dusă doar de către salariați iar promisiunile de măriri salariale pentru bugetari s-au topit în explicații fantasmagorice despre brut și net, în vreme ce creșterile de prețuri sunt evidente.

"Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii. Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic. Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. România este astăzi în situația în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene. Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat", se subliniază în comunicat.

Totodată, aceștia acuză confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile și atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE

"În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliția de guvernare nesocotind sau ignorând fățiș opiniile și interesele legitime ale tuturor actorilor din societate. Societatea civilă și reprezentanții puterii judecătorești s-au exprimat neechivoc împotriva modificării legilor justiției. Opiniile lor au fost nesocotite. Singura preocupare permanentă a guvernării sunt 'drepturile' infractorilor, și deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați. Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii", se mai arată în documentul citat.   Blocul Național Sindical este alcătuit din 34 de federații profesionale ce reprezintă drepturile și interesele lucrătorilor din 17 sectoare de activitate în timp ce Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa este alcătuită din 41 de federații profesionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-22

TAGURI: sindicate, bns, carte alfa, proteste, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PAR
22 Noi 2017

O gasca de infractori din parlament pe mana cu mafia rar si service vor savoteze legea cu itp :un abuz.cica sa suspende inmatricularea si sa platesti taxa in continuare.numai tampiti .itp o tampenie a mafiei rar.dna verificati rar
REVOLTA2
22 Noi 2017

Aceasta gasca de banditi trebuie acum sa dispara misa trebuie atarnat in piata victoriei.a marit acciza la ordinul fmi pt a distruge stabilitatea preturilor,isarescu a marit intentionat cursul euro leu,preturile au explodat,energia a crescut cu13 la suta.saracirea romanilor asta vor acesti banditi.tariceanu vrea sa dea milioane din taxele romanilor margaretei si lui duda.dragnea ranjeste sadic la distrugerea tarii.intrati peste ei in parlament si guvern.iarna va fi grea.
ROMANIA TREZESTE-TE
23 Noi 2017

De ce si CUM s-a ajuns aici Ro in prapastie? Este poporul roman un popor de sinucigasi…??? Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
CETATEANUL
23 Noi 2017

O solutie pana la iscarea unei revolte generale sau a unei ciomageli sociale generale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR "REVOLUTIEI" SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL "REVOLUTIEI" IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI si ACOLITII LOR CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA STATULUI MAFIOT. Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent! Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro! Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE si saracirea a 80% dintre romani se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE schombate din radacini si puse SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN saracit!
VEDE-TI EXEMPLU
23 Noi 2017

Tribunalul Penal Internaţional (TPI) de la HAGA pentru fosta Iugoslavie l-a condamnat pe viață pe fostul şef militar al sârbilor în Bosnia , Ratko Mladic, găsit a vinovat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Ajuns la 74 de ani și afectat de trei accidente vasculare cerebrale, cel supranumit ”Călăul din Balcani” este, ultimul acuzat important de TPI, înfiinţat în 1993 cu scopul de a judeca persoane suspectate de comiterea unor crime de război în timpul conflictelor din Balcani. “Călăul din Balcani” a fost CONDAMNAT la închisoare pe viață, Mladic a fost evacuat miercuri din sala de audieri a TPI, la Haga, după ce s-a ridicat şi a ţipat, enervat, la judecători. Judecătorul TPI Alphons Orie a ordonat ca Ratko Mladic să fie evacuat, după ce a refuzat să dea curs cererii apărării de a întrerupe audierea din cauza tensiunii arteriale ridicate a acuzatului. ”Ei mint, minţiţi. Nu mă simt bine”, a strigat el
Random imageUltimele stiri


loading...