2019-03-26 00:32


SINDICATELE din învățământ se REVOLTĂ: „SALARIILE să fie plătite în avans, așa cum a promis premierul DĂNCILĂ!”

 |  17:05
SINDICATELE din învățământ se REVOLTĂ: „SALARIILE să fie plătite în avans, așa cum a promis premierul DĂNCILĂ!”

Angajaţii din învăţământ, cea mai mare categorie socio-profesională din sistemul bugetar, nu vor primi salariile în avans, în această săptămână, aceştia fiind discriminaţi în comparaţie cu alte categorii bugetare, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), informează Agerpres.

''Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să rezolve problema plăţii salariilor pentru angajaţii din sistemul de educaţie. Altfel, prim-ministrul Viorica Dăncilă trebuie să îşi asume că face declaraţii, fără să se asigure că poate să pună în practică ceea ce promite. În acest caz, este cert că una spune şi alta face, fără să cunoască situaţia reală din învăţământ'', se arată într-un comunicat al FSLI. În aceste condiţii, Federația sindicală solicită Executivului să aplice toate măsurile de care dispune pentru a rezolva problema apărută în cazul angajaţilor din sistemul de învăţământ, astfel încât aceştia să nu fie discriminaţi în comparaţie cu alte categorii bugetare. ''Este o lovitură puternică dată colegilor noştri care aşteptau, în baza celor promise de către premierul Viorica Dăncilă, să primească salariile în avans, înaintea Sărbătorilor Pascale. Oamenii aşteaptă aceşti bani, mai ales că nu vorbim despre o categorie profesională cu salarii foarte mari. Din contră, iar fiecare trebuie să aibă posibilitatea să pună câte ceva pe masa de Paşte. Guvernul trebuie să înţeleagă faptul că a creat aşteptări în rândul oamenilor. Pentru neplata salariilor în avans, aşa cum s-a spus, colegii noştri nu pot să primească drept scuză modificările necesare care au fost realizate în EDUSAL, în ultima perioadă'', a declarat Simion Hăncescu (foto), preşedintele FSLI. El susţine că Executivul trebuie să se implice serios pentru a găsi o soluţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-04

TAGURI: fsli, invatamant, salarii, avans, paste, dancila, revolta, hancescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Apr 2018

Invatamantul este votantul de nadejde al mafiei psd-alde-udmr. Este si motivul pentru care functiile inalte in stat sunt ocupate de fosti repetenti, plagiatori si analfabeti. Acum domnilor din invatamant culegeti ce ati VOTAT.
PSD
04 Apr 2018

De ce sa va dea bani in avans ce sunteti c rve?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Apr 2018

PSD-ul nu are nevoie de invatamant...sunt toti ANALFABETI SI CURVE iMputitE TIGANCI
CURIOSITY
05 Apr 2018

Cei care sunt prieteni cu cartea stiu : profesorii NU au cerut banii in avans !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...