2018-04-21 02:46


Sindicatele din SĂNĂTATE amenință cu BLOCAREA activității în toată țara. Ce le nemulțumește la Legea SALARIZĂRII

 |  00:45
Sindicatele din SĂNĂTATE amenință cu BLOCAREA activității în toată țara. Ce le nemulțumește la Legea SALARIZĂRII

Activitatea din unitățile sanitare din toată țara ar putea fi blocată dacă amendamentele aduse Legii - Cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu vor fi dezbătute și acceptate, în condițiile în care, în forma actuală, legea produce grave dezechilibre în sistemul sanitar, o adâncire a inechităților salariale și o încălcare a legilor în vigoare, mergând până la anularea sau modificarea unor drepturi deja câștigate, potrivit Federației Sindicale Hipocrat.

"Comisia de Muncă, prin respingerea amendamentelor aduse, cu o excepție - multe dintre ele acceptate anterior în Comisia Juridică și cea de Sănătate - nu face decât să ne arate că nu există nicio dorință de implicare ori consultare a reprezentanților personalului medical. Nu comunică, nu ascultă, nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă", susține Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres. 

Totodată, sindicaliștii atrag atenția că toate creșterile și modificările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar numai pentru medici și asistenți medicali, ca și cum celelalte categorii de personal nu ar merita aceleași drepturi, în același timp.

"Am propus aplicarea legii pentru întreg personalul, dar amendamentul a fost respins", completează Ion Cotojman, președintele Federației Hipocrat. 

În această situație, Federația Sindicală Hipocrat atrage atenția că mișcările de protest sunt inevitabile, în cazul în care amendamentele aduse nu vor fi dezbătute și acceptate, fapt care poate merge până la blocaje în desfășurarea activității din unitățile sanitare din toată țara. 

Tot în cursul zilei de joi, Federația SANITAS a amenințat că va bloca activitatea în sistemul de sănătate publică și asistență socială dacă legea salarizării unitare va fi adoptată în varianta Ministerului Muncii, fără amendamentele depuse de sindicate, informează Agerpres.

"Singurele argumente acceptate de senatori au fost cele ale reprezentanților Ministerului Muncii. Practic, noi, organizațiile sindicale, am fost invitate în sala de dezbatere doar pentru ca partea guvernamentală să nu fie acuzată de lipsă de transparență. La fel de bine, Legea-Cadru putea fi adoptată prin asumare guvernamentală, căci nu există nici o diferență!", relevă sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: sanitas, hipocrat, sindicate, sanatate, sanitar, blocare, legea salarizarii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova