2019-01-21 22:19


Sindicatele din Sănătate cer demisia Ministrului Muncii

 |  16:47
Sindicatele din Sănătate cer demisia Ministrului Muncii

Federaţia Sanitas a transmis, vineri, o scrisoare deschisă ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, în care îi cere să îşi dea demisia şi să îşi ceară scuze faţă de cadrele medicale, acuzându-l că tratează angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială "într-un mod abject” şi că s-a folosit de buna credinţă a sindicaliştilor, lăsând impresia că va găsi pârghiile legale pentru a le rezolva problemele.

Federaţia Sanitas îl acuză pe ministrul Muncii că nu şi-a respectat promisiunile, în urma negocierilor.

"Negociem încă de la înscăunarea dumneavoastră la ministerul pe care îl conduceţi şi astăzi, am dat dovadă de bună-credinţă, am încercat să găsim soluţii, dar de fiecare dată, după discuţiile purtate, am constatat că dumneavoastră nu v-aţi respectat întocmai promisunile", îi transmit sindicaliştii ministrului Dragoş Pîslaru.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas susţin că au organizat un program de acţiuni sindicale care i-ar fi permis ministrului să vină cu soluţii, astfel ca greva generală să nu fie declanşată.

"V-am invitat în mijlocul nostru să luaţi pulsul federaţiei şi să discutaţi cu oamenii din ţară care sunt ancoraţi la realitatea în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială îşi desfăşoară activitatea şi aţi văzut care sunt opiniile şi doleanţele lor. De bună-credinţă, am organizat un program de acţiuni sindicale care vă permitea să veniţi cu soluţii astfel încât greva generală să nu fie declanşată. Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei?”, scriu sindicaliştii.

Ei îi reproşează ministrului că tratează angajaţii din sistemul sanitar într-un mod "abject" şi că a tergiversat luarea unor decizii.

"Abject este modul în care dumneavostră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nici o bază reală. Abject este  modul în care v-aţi folosit de buna noastră credinţă şi aţi lăsat impresia că o să găsiţi toate pârghiile legale pentru a da curs solicitărilor membrilor noştri. Abject este să spuneţi că «este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 de zile înainte de alegeri» şi tot abject este ca dumneavoastră să cunoaşteţi cererile angajaţilor din Sănătate înainte de apariţia de OUG nr. 43 şi să nu le daţi curs. Colegul dumneavoastră, ministrul Sănătăţii, ne-a dat în judecată şi este dreptul domniei sale. Însă va da în judecată toate cadrele medicale care vor renunţa să îşi desfăşoare activitatea dacă nu se iau măsurile corespunzătoare? O să fie aceştia hăituiţi aşa cum se întâmplă cu Federaţia Sanitas şi o să îi acuzaţi de afiliere politică? Sau pur şi simplu nu contează dacă pacienţii vor fi trataţi sau nu în condiţii corespunzătoare?”, au scris reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

În finalul scrisorii deschise, sindicaliştii îi cer ministrului Dragoş Pîslaru să îşi dea demisia.

"În toate negocierile purtate, folosiţi expresiile «vom găsi soluţii» sau «nu există banii necesari», iar cadrele medicale trebuie să mai aştepte. (...) Probabil vă bazaţi pe faptul că nu ne îndurăm să întoarcem spatele pacienţilor noştri. Şi da, pacienţii au fost, sunt şi vor fi prioritatea noastră! Dar tot pentru ei, vom merge mai departe! Mergem mai departe, pentru că ne este ruşine să îi tot trimitem să îşi cumpere singuri materialele medicale şi tratamentul, pentru că noi nu le putem oferi! Mergem mai departe, pentru că am ajuns să ne îngropăm colegii din cauza epuizării fizice la locul de muncă! Mergem mai departe, pentru că singurii care pot dicta acţiunile Federaţiei sunt membrii Sanitas! Pentru toate acestea, domnule ministru, Federaţia Sanitas vă solicită astăzi să vă cereţi scuze faţă de angajaţii din sistemul de sănătate şi de asistenţă socială şi să vă daţi demisia … de onoare”, au anunţat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-04

TAGURI: ministrul muncii, dragos pislaru, demisie, sanitas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Noi 2016

SINDICALISTII SANITAS SA NU MAI FIE REPREZENTATI DE I NDIVIZI CARE AU AVUT FUNCTII IN PARTIDELE POLITICE. ACESTIA RAMAN PE VIATA SLUGOI SI PARTIZANI AI PARTIDELOR DIN CARE AU PROVENIT. SANITAS A FOST REPREZENTAT DE UN FOST VICE. PSD ALBA. RUSINE!
Random imageUltimele stiri

loading...