2017-01-24 23:21


Sindicatele cer măsuri de protecţie a ''consumatorilor vulnerabili'', înainte de eliminarea subvenţiilor la energie

 |  16:51
Sindicatele cer măsuri de protecţie a ''consumatorilor vulnerabili'', înainte de eliminarea subvenţiilor la energie
Preşedintele BloculuiNaţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a precizat, după întâlnirea cudelegaţia FMI, că au fost rediscutate problemele pe piaţa energiei, accentuândsubiectul „consumatorului vulnerabil”, dar şi privatizarea companiilor de statşi reintegrarea pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi. „Am discutat cureprezentanţii FMI despre piaţa energiei în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor,reformarea acesteia şi protejarea consumatorului vulnerabil, ambele părţiconstatând că Guvernul trage de timp în ceea ce priveşte privatizareamanagementului la aceste companii”, a precizat Costin. Liderul BNS a precizatcă s-a luat în discuţie problema consumatorului vulnerabil „pentru căeliminarea subvenţiilor fără a rezolva acestă obligaţie pe care România o are,de a defini noţiunea şi de a stabili măsuri de protecţie socială pentru acesta,va face ca în continuare consumatorii casnici şi întreprinderile mici şimijlocii care au până în cinci milioane de euro cifră de afacere anual săplătească facturi mai mari decât trebuie”. „Dacă nu vom defini consumatorulvulnerabil, aşa cum ne obligă Uniunea Europeană, şi în această iarnă populaţia Românieişi întreprinderile mici şi mijlocii vor plăti în continuare facturi mai maridecât trebuie. Energia care ar fi trebuit să se ducă spre consumatorulvulnerabil o iau alţii şi o revând”, a subliniat Costin.

Măsuri pentru piaţamuncii din România cuprinse în acordul cu FMI

Dumitru Costin a adăugatcă din toamnă va fi aplicat un pachet de măsuri dedicat pieţei muncii dinRomânia, „cuprins pentru prima oară într-un acord cu FMI şi Comisia Europeană”.Dumitru Costin a spus că este vorba de un ansamblu de măsuri coerente care săducă la rezolvarea problemelor de ocupare, dar şi a problemelor sociale carevizează câteva categorii vulnerabile, cum sunt tinerii, persoanele care aupeste 45 de ani, persoanele cu handicap şi minorităţile. Liderul BloculuiNaţional Sindical (BNS) a adăugat că este posibilă o finanţare suplimentară dinpartea forurilor internaţionale pe care România ar putea să o primească pentruaceste programe.

Poştaşii ies în stradă, nemulţumiţide disponibilizări

Preşedintele BNSameninţă că în două săptămâni peste trei mii de sindicalişti vor ieşi înstradă, nemulţumiţi de disponibilizările din Poşta Română, care nu duc la omodernizare a companiei, precizând că problema a fost discutată, vineri, şi cudelegaţia FMI. Dumitru Costin a spus că la discuţiile cu delegaţia FMIsindicaliştii au amintit problema privind neaplicarea măsurilor concrete dereintegrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi din companiile de stat. Sindicaliştiiau dat ca exemplu situaţia angajaţilor de la CFR şi a celor din Poşta Română. „Nuse discută despre modernizare, doar despre disponibilizări, astfel că pestedouă săptămâni trei mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de acestfals pas de restructurare”, a spus Costin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală