2017-01-24 19:27


Sindicatele trebuie desfiinţate

 |  21:00
Sindicatele trebuie desfiinţate

Profesorii cer desfiinţarea organizaţiilor sindicale pe ramură. În opinia lor, liderii acestora câştigă fabulos, nu susţin nici o oră la catedră, urcă repede în ierarhia politică şi nu fac nimic altceva decât să strângă cotizaţiile de la personalul din unităţile de învăţământ. Cadrele didactice susţin formarea de sindicate cu personalitate juridică la nivel de şcoală.

“Doar nu vă imaginaţi că sindicatele au alte revendicări! Doar cotizaţia îi interesează! Vi se pare că «luptă» pentru noi? Nu-i interesează decât banii! Şi dacă obţin nişte firimituri pentru noi (ce-i drept nici de astea n-au mai obţinut în ultimii ani) trebuie cică să-i urmăm orbeşte! Mişcarea sindicală din România este total compromisă! Aceste sindicate trebuiesc desfiinţate; trebuie să o luăm de la capăt cu oameni noi, idealişti, altruişti, cu onoare; nu banul trebuie să fie cel care îi «mână în luptă», ci dorinţa sinceră de a face ceva pentru colegi, pentru propria persoană, pentru tot sistemul de învăţământ. Să nu se mai plătească cotizaţia actualelor sindicate. Să se înfiinţeze sindicate la nivel de şcoală cu personalitate juridică şi, treptat, dacă există voinţă, a noastră, şi nu a liderilor, se poate crea un singur sindicat, unul singur la nivel de învăţământ preuniversitar! Dar cred că eu sunt idealistă!”, ne-a declarat Iancu Violeta, profesor de istorie la o şcoală din Capitală. Mişcarea sindicală din România este percepută ca o treaptă de lansare în viaţa politică activă. “Toţi liderii de sindicat şi-au format o «camarilă» pe care o sprijină, şi ea, «camarila», la rândul ei, îi sprijină. Se retrag unităţile şcolare din sindicate una câte una, picătură cu picătură, până când seacă toată ţara de sindicatele astea colorate «partinic». Amintiţi-vă de Ciorbea, Mitrea, Croitoru şi mulţi alţii care s-au cocoţat în politică pe umerii noştri. În noua construcţie trebuie să luptăm pentru sindicatul unic pe învăţământ. Se ştie că în următorii doi ani nu vom putea negocia salarii cu Guvernul pentru a avea nevoie de sindicat”, consemnează un profesor chiar pe Forumul educaţional al MECTS.

Salarii pentru ore neefectuate

Legea sindicatelor stipulează ca liderii de sindicat să fie grevaţi de orele de la catedră. Cu toate astea, ei sunt plătiţi lunar pentru norma neefectuată. “Am găsit declaraţiile de avere ale unor lideri de sindicat din învăţământ şi am avut un «şoc». Ştiaţi că aceştia nu efectuau nici o oră la catedră, dar primeau salariul integral la care se adăuga un salariu destul de mare de la sindicat (mult mai mare decât la şcoală). De exemplu, pentru unul dintre ei, am socotit toate veniturile pe un an (conform declaraţiei de avere disponibilă pe internet) şi prin împărţire la 12 luni a rezultat o sumă de peste 11.000 lei pe lună. Incredibil! Eu nu ştiam că aceştia erau plătiţi şi de şcoli (pentru 0 ore efectuate)”, este observaţia unei profesoare înregistrată pe site-ul Ministerului Educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: profesori, sindicate, desfiintare, plata, scoala, venit, avereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală