2018-12-18 22:17


„Sindromul cozii” în epoca modernă

 |  14:40
„Sindromul cozii” în epoca modernă

Sute de oameni s-au înghesuit ieri-dimineaţă la prima oră pentru a fi primii la deschiderea unui hipermarket din nordul Capitalei. Preţurile mici la detergent sau ulei i-au făcut pe bucureşteni să aştepte la uşi de la ora 7 a dimineţii.

Aceştia s-au îmbrâncit încă de la intrare, acolo unde organizatorii îi aşteptau cu tort, fiecare încercând să obţină o felie de la hostessele aproape speriate de situaţia creată. De la detergent şi până la pungile cu orez, vizitatorii, în special persoane în vârstă, şi-au umplut coşurile, unii declarându-se convinşi că nu se vor mai confrunta cu astfel de promoţii. La final, cei mai mulţi au ieşit victorioşi din magazin. „A fost multă lume, dar a meritat, maică”, afirmă o bătrână de aproape 70 de ani.

„Se transmite din generaţie”

Psihologul Hanibal Dumitraşcu susţine că oamenii au renunţat la cozile dinainte de 1989, iar acum formează grămezi incontrolabile. „E o viermuială, nu mai e de ceva timp coadă. Ei au senzaţia că vor pune mâna pe un chilipir, dar, de cele mai multe ori, nu fac economii. Simt nevoia să se întoarcă într-un corn al abundenţei, un loc al siguranţei. Ăsta e unul dintre motivele pentru care aleg să se înghesuie astfel”, afirmă specialistul în psihologie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...