2018-12-18 15:38


Sistemul IT al cardului de sănătate este blocat

 |  16:53
Sistemul IT al cardului de sănătate este blocat

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil, astăzi, începând cu ora 10.00 din cauza unor "probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului", a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 "Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicație între unele componente ale sistemului. Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii rețetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se arată într-o informare postată, luni, pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Instituția mai anunță că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Nu este prima dată când sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează.

La începutul lunii august, sistemul a fost nefuncțional în urma unei pene de curent, probleme fiind atunci semnalate la nivelul Capitalei, dar și în alte regiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: sistem it, card de sanatate, cnas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...