2019-02-21 07:53


Situație ALARMANTĂ: Crește numărul copiilor abuzați

 |  19:59
Situație ALARMANTĂ: Crește numărul copiilor abuzați

La Telefonul Copilului s-au înregistrat anul trecut 4.565 de situații de abuz asupra copiilor - abuzuri de tip bullying, violență în familie, discriminare- dintre care 1.877 de cazuri de agresiune fizică — cu 46,75% mai multe față de anul 2015. Datele celui mai recent raport al Asociaţiei Telefonul Copilului sunt îngrijorătoare. Specialiştii spun că abuzurile sunt, cu siguranţă, mult mai multe, dar copiilor le este teamă să povestească.

"Mă bate tata şi mă dă afară din casă. Îl înţeleg că îi este greu şi suferă din cauza bolii, dar nu vreau să mă mai bată. Nu am greşit cu nimic, nu ştiu de ce se comportă aşa cu mine."  Irina, 16 ani "Mi se adresează cuvinte urâte, ca de exemplu "gunoi de om", "retardat mintal", "ţigan", "să fii călcat cu maşina şi să nu mai trăieşti". (...) Am început să primesc mesaje de ameninţare prin intermediul telefonului şi al contului de Facebook." Lucian, 16 aniStudiul arată că multe familii încă sunt convinse că bătaia e ruptă din rai.La capătul firului copiii caută, în primul rând, pe cineva care să-i asculte. Surprinzător, cele mai multe poveşti dureroase au plecat din familiile complete, nu din cele monoparentale. Anul trecut, din aproape 90.000 de apeluri, peste 10.000 au reclamat cazuri foarte grave, în care a fost nevoie de intervenţia autorităţilor.

Vrancea, Constanţa, Teleorman, Vaslui şi Neamţ sunt judeţele unde s-au înregistrat cele mai multe reclamaţii.

Linia europeană "Telefonul Copilului", 116.111, poate fi apelată gratuit între orele 8.00 şi 24.00, şapte zile din şapte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-24

TAGURI: telefonul copilului, copii abuzati, abuzuri, violenta familie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...