2018-12-16 20:19


Slujbă de pomenire a victimelor incendiului de la Colectiv, oficiată de Patriarhul Daniel

 |  12:49
Slujbă de pomenire a victimelor incendiului de la Colectiv, oficiată de Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a oficiat marți o slujbă de pomenire a victimelor incendiului de la clubul Colectiv. În urma tragediei, 32 de persoane au murit, iar alte peste 100 sunt internate în spitalele din Capitală.

Patriarhia Română a anunţat că la slujba care a avut loc în Catedrala Patriarhală au participat preoți din Administrația patriarhală și de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preotul buzoian Mihail Milea a afirmat că el şi alţi ”slujitori ai Biserici” ar fi trebuit să convingă victimele incendiului din clubul Colectiv ”că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică”.

”La auzul acestei tragedii umane petrecută zilele acestea în Bucureşti m-am gândit cu durere cât de repede se poate muri la o vârstă tânără! Sufletul din mine plânge pentru ei, cât şi pentru nemângâiaţii lor părinţi, arşi la inimă de durerea copiilor lor. Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă. Ca preot, trebuia ca, împreună cu alţi slujitori ai Bisericii, să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică. Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară”, a scris Mihail Milea, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi preoţi din judeţul Buzău, pe pagina sa de Facebook. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: slujba, pomenire, victima, incendiu, colectiv, oficiat, patriarh, daniel
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...