2018-12-18 13:44


Sobor de preoţi, slujbă la Clubul Colectiv

 |  23:05
Sobor de preoţi, slujbă la Clubul Colectiv

Un sobor de noua preoti, condus de Marius Cojocaru, paroh al Bisericii Sfantul Nicolae Brosteni, a ţinut marti seara, in fata clubului Colectiv, o slujba de pomenire pentru victimele incendiului de vineri seară.

După zile întregi în care oamenii au reclamat faptul că preoţii nu au venit la locul tragediei, un sobor de preoţi a ajuns,marţi seară, în faţa Clubului Colectiv.

La slujbă a fost prezent și un cor din partea Patriarhiei Române. Preoții i-au amintit în rugăciunile lor atât pe cei care au murit în incendiul din club, cât și pe cei care acum se află internați în spitale.

"Să nu-i uităm și pe cei care acum se chinuiesc pe paturile spitalelor. O să rostim o rugăciune pentru însănătoșirea lor", au spus preoții.

La locul tragediei, preoții au adus și o troiță în amintirea victimelor din clubul Colectiv, care a fost sfințită la finalul slujbei.

În opinia preotului Marius Cojocaru, ceea ce s-a întâmplat în club Colectiv a fost ''un moment foarte complicat pentru toată lumea''. ''Sincer vă spun că ne-a fost greu să gestionăm acest moment cu toții și mulți dintre noi s-au lăsat pradă emoțiilor foarte puternice, dar acum începem să ne așezăm sufletește și toată durerea și toată frustrarea pe care am simțit-o sufletește să o transformăm în ceva bun, în ceva care să schimbe vremurile acestea năpraznice pe care le trăim cu toții", a declarat preotul.

De asemenea, el a ținut să sublinieze că tinerii care merg în cluburi nu sunt "sataniști" și că locul în care aceștia au murit "va rămâne, probabil, un simbol al libertății de exprimare''.

"Și eu am fost tânăr, am fost și eu student, am intrat în club și nu mi-aș fi dorit ca viața mea să sfârșească acolo, într-un astfel de loc. Nu cred că acești tineri care au murit aici au făcut ceva rău, nu cred că au fost sataniști, nu cred că au greșit cu ceva, ci cred în primul rând că locul acesta a fost un loc într-adevăr unde au putut să cânte și să se exprime liber. Locul acesta va rămâne, probabil, un simbol al libertății de exprimare, pentru că acești tineri au reușit să spună ceva cu prețul vieții lor, anume că țara asta trebuie schimbată și noi toți avem datoria să o schimbăm. Dumnezeu să-i odihnească și să-i pomenim cu toții!", a mai spus preotul de la parohia Sfântul Nicolae Broșteni.

La slujbă au participat aproximativ 500 de persoane — tineri, adulți și vârstnici — venite în fața clubului Colectiv pentru a aprinde o lumânare în memoria tinerilor decedați.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: preoti, club colectiv, marius cojocaru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DRAKULL (GIGĂ)
04 Noi 2015

ȘI-I BODOGĂNEAȚI ”DĂ” RĂU, SIREACII...
Random imageUltimele stiri


loading...