2018-12-14 07:30


Şocant: Este oficial, 93% din şcoli nu au autorizaţii ISU

 |  18:34
Şocant: Este oficial, 93% din şcoli nu au autorizaţii ISU
P24

Oamenii protestează faţă de corupţia generalizată, zeci de persoane sunt arestate pentru fraude fiscale, iar Guvernul nu are bani pentru autorizaţii ISU. Primul ministru interimar, Sorin Câmpeanu (foto) a anunţat că 18.000 de şcoli nu au avizul de funcţionare al pompierilor. La acestea se adaugă mii de grădiniţe şi creşe, spitale, săli de spectacol, săli de sport şi stadioane.

Cele mai aglomerate locuri din ţară nu au avizul pompierilor. Milioane de oameni, copii şi tineri sunt în permanent pericol de incendiu. Şi asta se întâmplă de mulţi ani. Sorin Câmpeanu (foto), premierul interimar al României se scuză. „Autorizarea nu e nici rapidă, nici ieftină, are costuri între 10-15.000 de euro şi durata de realizare de 6, 8, 12 luni în funcţie de complexitatea fiecărei clădiri. Există o slabă capacitate cu privire la asigurarea acestor servicii. A existat, recunosc, o atenţie insuficientă acordată în ultimii 25 de ani acestui aspect”. Deşi rectorul Câmpeanu are proprietatea vorbelor, nu le-a găsit pe cele potrivite. Orice alt cuvânt era mai potrivit: prostie, inconştienţă, nesimţire, premeditare. În ţara în care se fură la fiecare semnătură a unui demnitar, iar populaţia este cocoşată de taxe şi impozite, Guvernul se plânge de costuri prea mari, de parcă şcolarii sau bebeluşii le-ar fi fixat. O soluţie înţeleaptă a premierului interimar este ca pe Arena Naţională să nu se mai joace niciun meci până când ISU nu va elibera avizele. Ba mai mult, să se joace pe alte stadioane, de parcă “altele” nu ar fi în aceeaşi situaţie. Mitică Dragomir a atras şi el atenţia. “Cel ce a construit ar trebui tras la răspundere imediat. Diriginţii de şantier, Disciplina în Construcţii nu şi-au făcut datoria. Stadionul are mari probleme. Dacă se întâmplă un incendiu în subsol, unde sunt sute de maşini, mor ca şobolanii, pentru că nu există scări”.

Raed Arafat a scos şi el porumbelul din gură, afirmând că “se ştia că nu este autorizată” Arena Naţională “doar că acum este public”. Jalnice argumente, ca şi reprezentanţii Guvernului. Nici Cluj Arena, stadion construit relativ recent, nu are autorizaţii de funcţionare de la pompieri. Oficialii ISU au confirmat că nici Sala Palatului, unde aproape în fiecare weekend au loc concerte, nu este sută la sută în regulă. În ultimii ani ar fi avut loc lucrări de modernizare care trebuiau verificate.

Patronii de cluburi ar trebui să îşi numere cu atenţie clienţii de acum înainte. Cei care vor fi prinţi cu un număr mai mare decât cel declarat vor fi închişi 60 de zile sau amendaţi cu până la 100 de mii de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: isu, avize, sorin campeanu, scoli
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABA CURIOASA
08 Noi 2015

93% ? ARACIP : "Instituţie publică de interes naţional, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu personalitate juridică şi cu buget propriu de venituri şi cheltuieli, înfiinţată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată prin Legea nr. 87/2006. "
Random imageUltimele stiri


loading...