2017-01-23 18:57


Şocant: Pacienţii de la Spitalul Judeţean Sibiu sunt legaţi de pat după operaţii, din cauza lipsei de personal

 |  16:05
Şocant: Pacienţii de la Spitalul Judeţean Sibiu sunt legaţi de pat după operaţii, din cauza lipsei de personal
CJ Sibiu a anunţat, vineri, că va face lobby prinparlamentari pentru suplimentarea fondurilor Spitalului Judeţean, după cemanagerul unităţii a declarat că din lipsă de personal "se ajunge lasoluţii barbare", unii pacienţi fiind legaţi de pat după operaţii, pentrua nu se putea ridica. În cadrul şedinţeide joi a Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, managerul Spitalului Judeţean, AdrianŞanta, a declarat că din cauza lipsei de personal "se ajunge la soluţiibarbare, de a lega pacienţii ca să nu se poată ridica singuri din pat şi a-şiscoate perfuziile".

"Avemprobleme de personal. Ne pleacă 5-6- 7 asistente pe zi, în special laChirurgie. Dacă pleacă şi postul se vacantează, rămâne blocat. Deblocarea seface în minister, via Consiliul Judeţean şi DSP, şi uneori nu se face. E o legecare spune că dacă pleacă şapte poţi angaja unul. Şi atunci avem secţii care nufuncţionează. La Chirurgie 2, noaptea sunt doi asistenţi care îngrijesc 50 depacienţi. Şi sunt pacienţi care necesită îngrijire permanentă. Seajunge la soluţii barbare de a lega pacienţii ca să nu se poată ridica singuridin pat şi a-şi scoate perfuziile. Dar ne descurcăm aşa cum putem", a declarat Adrian Şanta,în şedinţa CJ, potrivit Mediafax.

În urmadeclaraţiilor managerului Spitalului Judeţean, reprezentanţii CJ au anunţat,vineri, că vor face lobby prin intermediul parlamentarilor din judeţ, pentrusuplimentarea fondurilor unităţii medicale.

PreşedinteleCJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat vineri că pentru săptămâna viitoare vorfi convocaţi la sediul instituţiei toţi parlamentarii de Sibiu pentru a seîncerca găsirea unei soluţii de finanţare a celei mai mari unităţi spitaliceştidin judeţul Sibiu.

"Amdecis ca săptămâna viitoare să convocăm la sediul CJ Sibiu toţi parlamentariidin judeţ. Cu siguranţă, şi ei ştiu care este problema cu subfinanţareasistemului sanitar şi le vom aduce la cunoştinţă problemele care apar la Sibiudin această cauză. Vom încerca să facem lobby prin intermediul lor pentru arezolva problema finanţării la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Este oproblemă pe care nu o putem rezolva nici noi la CJ şi nici reprezentanţiispitalului", a declarat Martin Bottesch.

Potrivitacestuia, lipsa de personal despre care a vorbit managerul Spitalului Judeţeande Urgenţă Sibiu, Adrian Şanta, este o "realitate" care nu poate fiignorată, dar care nu poate fi rezolvată pe plan local.

"Domnuldoctor (managerul Spitalului Judeţean - n.r.) a spus lucrurile aşa cum sunt. Nueste personal, iar ei trebuie să se descurce cum pot. Noi putem finanţa o partedintre cheltuielile spitalului, dar, potrivit legii, nu ne putem implica încheltuielile de personal. În această situaţie, problema nu poate fi rezolvatăpe plan local", a mai spus Bottesch.

Acesta aprecizat că, pentru acest an, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat aproape treimilioane de lei spitalului, dar banii vor putea fi utilizaţi doar pentrureparaţii, modernizări şi alte cheltuieli de întreţinere.

SpitalulClinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este cea mai mare unitate medicală dinjudeţ, având peste 1.100 de paturi. Din iulie 2010, spitalul se află însubordinea Consiliului Judeţean Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image

Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală