2018-12-19 05:41


Şocant. Răspunsul lui Cseke la închiderea spitalelor: imagini cu o femeie mutilată

 |  19:11
Şocant. Răspunsul lui Cseke la închiderea spitalelor: imagini cu o femeie mutilată

Ministrul sănătăţii, Cseke Atilla, le-a cerut, ieri,celor care au scos oameni în stradă să protesteze faţă de închiderea spitalelorsă înceteze aceste manifestări, precizând că măsura închiderii unităţilorsanitare trebuia luată chiar dacă nu este populară. Cseke s-a folosit de imaginea unei paciente rămase cu escare până la os pentru a-i convinge pe manifestanţi să renunţe laproteste.

“Îi rog pe cei care au scos oamenii în stradăsă înceteze aceste manifestări. Cseke poate fi ministru azi, mâine sau poate sănu mai fie ministru, dar toţi vom fi pacienţii acestui sistem. Nu este o măsură populară, dar trebuia luată”, a declaratministrul sănătăţii.

Pentrua demonstra că era necesar ca 67 de unităţi sanitare să fie închise, CsekeAtilla a prezentat, miercuri, imagini cu o pacientă de la Centrul de SănătateBăneasa, din judeţul Constanţa, care avusese un accident vascular cerebral şiprezenta escare profunde, până la os. Ministrul a precizat că femeia erainternată de 32 de luni în unitatea sanitară, iar răni de o asemenea gravitateputeau fi făcute în patru-şase luni de imobilizare. “Astăzi(n.r. - ieri) nu vă prezint indicatori sau cifre.Vreau să vă arăt imagini pentru a vă arăta şi demonstra cum erau trataţipacienţii în spitale. (...) Şase luni a fost imobilizată fărăsă-i pese cuiva. Ca bolnav cronic, trebuia internată 50 de zile. Nu doar că au ţinut-o degeaba, dar auîmbolnăvit-o şi de altceva”, a declaratministrul Cseke Atilla.

Dupăprezentarea imaginilor cu rănile femeii internate în Centrul de Sănătate de laBăneasa, demnitarul i-a întrebat pe cei care au criticat măsura de închidere aunităţilor medicale dacă ar fi fost mai bine ca astfel de pacienţi să rămânăîntr-o instituţie care nu poate fi spital.“Ce ar trebui să facem cu acest sistem? Săluăm măsuri radicale sau să păstrăm asemenea cazuri? Oamenii mor cu zile,măcinaţi de răni. (...) Cine îşi asumă suferinţa acestei femei? Un omresponsabil trebuie să ia măsuri”, a mai spus Cseke Atilla, adăugând că în acest caz va fi sesizat Colegiul Medicilor şi toate instituţiileabilitate.

Ministrulsănătăţii a anunţat în acest context că a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă un control în toate spitalele,indiferent de reţeaua în care se află, pentru a verifica dacă mai există cazurisimilare celui din Centrul de Sănătate de la Băneasa.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) dinConstanţa, Constantin Dina, a spus că dacă femeia nu ar fi fost transferată laSpitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, nu s-ar fi aflat niciodată de modul încare era asistată. Pe de altă parte, el a precizat că există semne de întrebare şi în privinţa diagnosticului stabilit în acestcaz,deoarece centrul respectiv avea profil psihiatric, iar femeia nu pare a aveaastfel de probleme.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-17

Mai multe imagini:
Şocant. Răspunsul lui Cseke la închiderea spitalelor: imagini cu o femeie mutilată
zoom
Şocant. Răspunsul lui Cseke la închiderea spitalelor: imagini cu o femeie mutilată
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...