2018-12-10 01:59


Şomer cu trei zile înainte de pensionare

 |  16:49
Şomer cu trei zile înainte de pensionare

Noul Cod al Muncii le-a dat ocazia angajatorilor, fie din mediul privat, fie de la stat, să profite la maxim de salariaţii aflaţi în subordine şi să se descotorosească de ei la orice oră îşi doresc.

Numeroase persoane s-au plâns în ultima perioadă că le-au fost desfăcute contractele de muncă fără ca ei să fie informaţi. Mai mult decât atât, unii angajatori au mai trecut şi peste actuala legislaţie pentru a-şi „pedepsi” angajaţii, dar nimeni nu a încercat să-i oprească.

Un caz concret a fost înregistrat recent la Spitalul CF1 Witing, din Capitală, unde unei femei, angajată pe postul de brancardier, i-a fost desfăcut contractul individual de muncă de către managerul unităţii spitaliceşti, în timp ce ea se afla în concediu medical şi cu doar trei zile înainte să primească decizia de pensionare.

Femeia a avut contractul desfăcut pe data de 01.08.2011, însă decizia de pensionare a fost eliberată abia pe 04.08.2011. Managerul Spitalului Witing susţine că a procedat conform legislaţiei în vigoare, femeia împlinind vârsta de pensionare. „Doamna a împlinit vârsta de pensionare în urmă cu două luni. Eu am decis să le permit angajaţilor să mai lucreze o scurtă perioadă. Contractul a fost desfăcut complet legal, confom noului Cod al Muncii. Dânsa a fost întotdeauna un angajat-problemă”, ne-a declarat managerul Spitalului Witing, Nicolae Cătălin Dogioiu. Totuşi, în noul Cod al Muncii, la articolul 56, alin. I, lit. c, invocat de conducerea spitalului în decizia de concediere a „brancardierului-problemă”, se amintesc condiţiile în care încetează contractul individual de muncă: „La data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare”. Managerul Spitalului Witing nu a aşteptat însă comunicarea deciziei de pensionare. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12

Mai multe imagini:
Şomer cu trei zile înainte de pensionare
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...