2018-12-15 19:02


Sondaj Inscop. Românilor le e dor de serviciul miliar obligatoriu

 |  16:19
Sondaj Inscop. Românilor le e dor de serviciul miliar obligatoriu

Peste jumătate dintre români, 58,4%, consideră că în ţara noastră ar trebui să se reintroducă stagiul militar obligatoriu, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevărul". Cercetarea arată că 31,1% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o asemenea măsură, iar 10,5% reprezintă procentul non-răspunsurilor.

Pe categorii de vârstă, situația celor care acceptă reintroducerea serviciului militar obligatoriu este următoarea: 48% — între 18 și 34 ani, 57,2% — între 35 și 49 ani, 64,4% — între 50 și 64 ani și se opun 24,6%. Validează o asemenea perspectivă 67% dintre persoanele care au vârsta de 65 de ani și peste.

Pe același subiect, 61,5% dintre bărbați își exprimă acordul cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu. În cazul femeilor, procentul este 55,3%.

Pe categorii de venituri, 64,9% dintre persoanele cu venituri mici sunt de acord cu o astfel de măsură. La venituri medii, procentul este de 61,2%, iar la venituri ridicate — 47,6%.

54,8% dintre locuitorii din mediul urban sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu, iar în mediul rural, 63,1%.

Pe regiuni, arată sondajul INSCOP, stagiul militar obligatoriu întrunește acordul a 75,6% dintre locuitorii din Moldova și Bucovina. În Muntenia, Oltenia și Dobrogea, procentul este de 54,2%, în Banat, Crișana și Maramureș - 55,4% și în Transilvania - 53,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: sondaj, serviciu, militar, obligatoriu, romani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NU ARE ROST DEOARECE SUNTEM MI
11 Mai 2015

Eu NU sunt de acord cu SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU deoarece o astfel de perioada petrecuta de barbati in slujba armatei nu este buna. PROPUNERE : sa fie impozitate produsele de lux mai mult (vile, apartamente, autoturisme, conturi la banci, alte produse) si cu acesti bani sa fie procurate ARMAMENT MODERN, avioane de lupta. Oricum Romania NU va face fata singura la ARMATA RUSIEI care este foarte puternica si soldatii nationalisti.
CROCODILUL FLAMAND
11 Mai 2015

armata de tip "munca la agricultura'....vile pentru generali construite cu militari in termen....pas de defilare si cretinitati apeviste...asta numai imbecilul de Oprea si hotzomanul de Hontzeanu puteau sa inventeze
GARLEANU
12 Mai 2015

Sondajul a fost efectuat pe analfabetii care hbarnuau ce voteaza.Se pune problema cu ce fonduri sustii cresterea trupelor.Daca acum deabia reusim sa asiguram un anume procent din PIB,pentru armata si asa lipsita de dotari dar sa mai si crestem nr. de military.Cum ai platim?Nu mai merge ca pe vremea celor care si-au exprimt parerea ca armata sa devina obligatorie.Asa ca aveti grija pe cine intrebati .Nu mai intrebati fosilele.
Random imageUltimele stiri


loading...