2018-12-16 20:34


Sondaj IRES: Românii cer reformarea administrației

 |  15:48
Sondaj IRES: Românii cer reformarea administrației

76% dintre români cred că nu se ține cont de nevoile lor. Sunt concluziile unui sondaj realizat de IRES, prezentat de vicepremierul Vasile Dâncu, după ședința informală de Guvern de sâmbătă.

Vicepremierul a spus că există nemulțumiri față de sănătate (58%), economie (54%), protectie sociala (65%), singurele domenii apreciate de peste 50% din repondenți fiind relațiile externe și siguranța publică.

La încrederea în instituții clasamentul este: Președinția (64% încredere), Primăria (56%), Consiliul Local (53%), Consiliul Judetean (52%), Prefecura (48%), ministere (46%), Guvern (44%) si Parlamentul (25%).

Vasile Dâncu a lăsat să se înțeleagă că astfel de barometre ar trebui să devină o practică a noului Guvern deoarece dincolo de schițarea unor strategii care arată bine pe hârtie, este 'important feedback-ul'.

Studiul sociologic IRES a fost realizat în perioda 2-4 decembrie, pe un eşantion de 1.100 de persoane şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-05

Mai multe imagini:
Sondaj IRES: Românii cer reformarea administrației
zoom
Sondaj IRES: Românii cer reformarea administrației
zoom

TAGURI: sondaj ires, vasile dancu, reforma administratie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
05 Dec 2015

Mai lasa-ne ,nene,in pace cu "barometrele"astea ale TALE!.....sant niste minciuni gogonate ,menite a STOARCE bani grei de pe spinarea noastra!.....crezi ca ROMANII au uitat ce "bazaconii"ai facut in MOLDOVA ,la ultimile alegeri ,de te-au kuat la "fuga"de acolo?.....si acum ,cum naiba ,ai devenit mare MINISTRU!!.....pai in pozitia asta sigur vei CHELTUI banii pe asemenea "bazaconii",care culmea doresti sa devina o practica de acum in colo!.....sigur NE veti face sa traim numai cu asemenea barometre!....domn DANCU daca esti asa de istet de ce NU ai facut in asa fel incat PSD-ul si prietenul tau RUS sa "domine"ARDEALUL?.......un pensionar ca re NU are incredere in Grupul de la Cluj,mai ales in acest DANCU,un profitor al banului public,prin sondajele mincinoase facute la comanda!....
TILICA
06 Dec 2015

ADUNATURA numit GUVERN format din indivizi REBELI raspanditi peste tot in lume (care nu cunoasca tainele administratiei Ro) chiar ca e indicata sa faca un reforma administratiei in Ro asa cum graieste acest CALDARAR de Cluj Dâncu V. care joaca rolul depolitizalui sau independentului OPRESCU S (bagat la beci) ori a interesului national de tip IZMENAR. Acest Dâncu V este un CAMELION marca VANGHELIE, un ordinar care se vrea SAVANT in preziceri ca si MAMA OMIDA.
PRICEPUTU I
06 Dec 2015

PENTRU REFORMAREA ADMINISTRATIEI PUBLICE in Ro sunt necesare adoptarea unor masuri pertinente prinre care; Reducerea la maximum posibil a functiilor de conducere si a celor auxiliare din structurile administratiei centrale si locale (dupa unul din modelele tarilor cu democratie adevarata) pentru a impedica risipa resurselor, manifestarea obedientei si a nu ingradi independenta, integritatea si competenta profesionala a functionarilor publici in detrimentul cetateanului care asteapta rezolvarea problemelor sale cu obiecivitate si operativitate si nu in ultimul rind pentru a reduce cheltuielili bugetare efectuate abuziv pe principii clientelare; Trebuie adoptate acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare alocate. Mentinerea in pozitia actuala - rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale a Ro; In sectorul economic de stat, dar si al administratiei locale si centrale (pentru realizarea descentralizarii si reducerii birocratiei) trebuie reduse functiile de conducere la 4% din total organigrama sau stat de functii. Asta presupune si reducerea ministerelor, a secretarilor de stat la cel mult doi, dimensionarea directiilor la nivel de servicii independente, a serviciilor la nivel de birouri precum si fuzionarea struct
PRICEPUTU II
06 Dec 2015

In sectorul economic de stat, dar si al administratiei locale si centrale (pentru realizarea descentralizarii si reducerii birocratiei) trebuie reduse functiile de conducere la 4% din total organigrama sau stat de functii. Asta presupune si reducerea ministerelor, a secretarilor de stat la cel mult doi, dimensionarea directiilor la nivel de servicii independente, a serviciilor la nivel de birouri precum si fuzionarea structurilor cu competente similare, etc. si diminuarea la maximum posibil a cheltuielilor pentru conducatorii auto si a nr autoturismelor folosite de catre cei cu indemnizatii de conducere. Stabilirea, in baza studiilor, (AUDITARI EXTERNE) efectuate de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului si elite ale Societatii Civile (oameni care poseseda stiinta si acumulari de experiente in diverse domenii) a directiilor de actiune, prin evaluare, a oportunitatii si necesitatii mentinerii structurilor administrative, cu atributii in domeniul public, finantate din bugetul de stat si prin verificarea legalitatii si argumentarii infiintarii acestora, a valabilitatii obiectului de activitate, optimului organigramei de functionare, a eficientei resurselor folosite si a veridicitatii indicatorilor statistici de performanta, astfel ca structurile interne ale ministerelor, agentiilor, oficiilor si a altor tipuri de institutii sa fie cat mai suple si eficientizate; - Pentru a se diminua abuzurile, descuraja nepasarea, incompetenta si intari cresterea prestigiului profesiei si a institutiilor toti cei care detin functii publice si gresesc (exclus in cazuri fortuite) in exercitarea sarcinilor de serviciu (guvernanti, judecatori, procurori, militari, politisti, comisari ai Garzii Financiare, etc.) trebuie sa plateasca despagubiri pentru daunele rezultate in urma actelor si deciziilor abuzive dispuse si sa nu mai fie lasate pe seama bugetului de stat.
ZICI BINE PRICEPUTE!
06 Dec 2015

Trebuie regândită dimensionarea structurilor de tip arboricol al statelor de funcții, pus în valoare profesionalismul, luată-n calcul eficiența la locul de muncă și nu în ultimul rând - plata corespunzătoare după cantitatea și calitatea muncii depuse. Și da...ai dreptate în privința balastului, a termitelor piloase, mâncătoare de bani și de resurse, fără a fi nevoie de postul și ”valoarea” lor, care mai mult încurcă și ofensează pe ceilalți - plătiți la fel sau mai puțin.
Random imageUltimele stiri


loading...