2018-12-14 07:26


Sorin Cîmpeanu: Guvernul va deconta integral costurile pentru răniţii transferaţi în străinătate şi aparţinători

 |  17:29
Sorin Cîmpeanu: Guvernul va deconta integral costurile pentru răniţii transferaţi în străinătate şi aparţinători

Costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate si pentru aparţinătorii care însoţesc răniţii vor fi decontate integral din Fondul de rezervă al Guvernului, dupa cum a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

"Un alt subiect ar fi acela al sprijinului acrodat de către Guvernul României, am anunţat deja, vor fi decontate integral costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate, din Fondul de rezervă al Guvernului. În ceea ce priveşte aparţinătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare şi masă pentru câte un aparţinător pentru fiecare pacient", a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, citat de Mediafax.

Cîmpeanu a precizat că deconturile pentru aparţinători se vor face "în regim de urgenţă", într-o primă fază, fie prin Direcţiile Consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii.

"Acest decont se va face în regim de urgenţă, într-o primă fază, fie prin Direcţiile Consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalităţile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă -n.r.) care este cea mai rapidă formă de decontare a cheltuielilor pentru aparţinători.

În acest sens, colegii de la Ministerul de Externe, Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei se întâlnesc astăzi. Asta într-o primă fază. Pentru că se lucrează la nivelul Ministerului Muncii pentru iniţierea unui program de asistenţă şi sprijin complex de reintegrare a victimelor acestui tragic accident, este vorba de integrare pe mai multe planuri, şi socială, şi asistenţă,de şcolarizare, asistenţă psihologică, asistenţă medicală bineînţeles", a precizat Cîmpeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-07

TAGURI: Sorin Cîmpeanu, guvern, costuri, raniti, apartinatori, decontate integral
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...