2018-12-13 11:24


Sorin Cîmpeanu: Multe şcoli, universităţi şi instituţii publice din România nu au avizele corespunzătoare

 |  10:52
Sorin Cîmpeanu: Multe şcoli, universităţi şi instituţii publice din România nu au avizele corespunzătoare

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, marți, că o mare parte dintre şcolile, universităţile şi instituţiile publice din România nu au avizele corespunzătoare.

"Din școlile din România și nu numai școli, ci și universități și alte instituții publice, o mare parte nu au avizele corespunzătoare. Suntem în momentul în care am decis că vom verifica coerența reglementărilor și vor fi necesare analize complexe de risc, atât la incendii, cât și la explozii și cutremure. Deci iată că implicarea specialiștilor, a comunității academice este extrem de binevenită", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Premierul interimar a mai spus că legislația a fost modificată în 2006 astfel încât anumite avize să nu fie necesare pentru școlile care funcționează în clădiri mai vechi.

"Există o hotărâre de guvern din 1992, o lege din 2006 modificată. Există prevederi care suspendă sau reglementează lipsa avizelor pentru școlile construite înainte de o anumită perioadă, deci sunt lucruri pe care trebuie să le verificăm și să le punem într-o coerență firească", a completat Sorin Cîmpeanu.

Premierul interimar a participat, marți, la o conferință organizată cu ocazia a 75 de ani de la cutremurul din 1940, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: sorin cimpeanu, scoala, universitate, institutie, publica, romania, aviz, corespunzator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SARCASTIC
10 Noi 2015

Da , dar avem ARACIP/ARACIS !
Random imageUltimele stiri


loading...