2018-12-19 05:35


Sorin Grindeanu: Securitatea cibernetică şi încrederea în serviciile publice sunt o prioritate pentru Guvern

 |  11:48
Sorin Grindeanu: Securitatea cibernetică şi încrederea în serviciile publice sunt o prioritate pentru Guvern

Ministrul Societăţii Informaţionale, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că securitatea cibernetică şi încrederea în serviciile publice sunt o prioritate pentru Guvern, iar România îşi propune măsuri de securitate menite să sporească protecţia infrastructurilor cibernetice.

Sorin Gurndeanu a mai spus, că o dată cu creşterea gradului de automatizare şi cu extinderea şi amplificarea ameninţărilor cibernetice, se impune o nouă paradigmă a culturii de securitate naţională.

"România îşi propune să dezvolte un mediu de informaţii dinamic bazat pe interoperabilitatea sistemelor şi serviciilor societăţii informaţionale, să introducă măsuri de securitate menite să sporească protecţia infrastructurilor cibernetice, în conformitate cu reglementările europene şi internaţionale în vigoare, respectând în acelaşi timp cadrul de reglementare în domeniul protecţiei drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Securitatea cibernetică şi încrederea în serviciile publice reprezintă o prioritate naţională pentru guvernul român şi este o cerinţă de bază pentru dezvoltarea infrastructurii electronice, a reţelelor de transport de date, a serviciilor electronice şi a comunicaţiilor", a afirmat ministrul.

Sorin Grindeanu a susţinut că încrederea cetăţenilor în serviciile online poate fi consolidată prin asigurarea unui grad ridicat al securităţii cibernetice.

Ministru Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că este necesar punerea accentului pe asigurarea confidenţialităţii, integrităţii, autenticităţii şi disponibilităţii acestor date.

"Consider că eforturile noastre nu trebuie să se oprească doar la producerea de tehnologii şi vinderea acestora către instituţiile statului, ci dimpotrivă, trebuie să vizeze colaborarea efectivă public-privat pentru a identifica nevoi şi a dezvolta soluţii care să combată riscurile şi ameninţările din domeniul securităţii cibernetice pe toate cele trei paliere: vulnerabilitatea tehnologiilor, factorul uman şi procedurile. La fel de importantă este creşterea nivelului de conştientizarea a acestora în rândul utilizatorilor, cât şi a necesităţii de a asigura protecţia propriilor sisteme informatice", a susţinut ministrul Sorin Grindeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: sorin, grindeanu, securitate, cibernetica, incredere, servicii, publice, prioritate, guvern, masuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...