2018-04-20 17:45


Sorin Oprescu a aprins luminile de Crăciun din Capitală. Primarul i-a îndemnat pe bucureşteni să-şi iubească oraşul

 |  19:34
Sorin Oprescu a aprins luminile de Crăciun din Capitală. Primarul i-a îndemnat pe bucureşteni să-şi iubească oraşul

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a aprins, sâmbătă seară, din Piaţa Universităţii, luminile de Crăciun din Bucureşti. Oprescu le-a urat bucureştenilor "Sărbători fericite" şi i-a îndemnat să îşi iubească oraşul.

De asemenea, Sorin Oprescu a precizat că aprinde luminile "pentru anii care vor veni".

"Vreau să vă multumesc celor care sunteţi aici sau care sunteţi la casele voastre, vreau să vă mulţumesc pentru tot ceeea ce aţi făcut pentru oraşul ăsta. Vreau să vă urez «Sărbători fericite», să vă îndemn să vă iubiţi oraşul, pentru că şi el vă iubeşte", a afirmat primarul Sorin Oprescu, de pe scena amenajată la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii.

Înainte de aprinderea luminilor, pe scenă au urcat Alexandra Violin şi Teatrul de Umbre, reprezentat de Leon Magdan, urmaţi de Mandinga şi Connect-R.

Odată cu aprinderea luminilor de Crăciun a fost deschis târgul de Crăciun "Bucharest Christmas Market".

Din Piaţa Universităţii au fost aprinse aproape trei milioane de beculeţe de tip LED, care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri, pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, în Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui şi Piaţa George Enescu, precum şi pe bulevardele Buzeşti - Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan.

De asemenea, au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

Au mai fost aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Beculeţele de sărbători luminează şi intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi cea dinspre Giurgiu.

Pentru al treilea an consecutiv are loc evenimentul "Bucharest Christmas Market", care se desfăşoară în perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00. Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, în două zone simbol ale Capitalei: Piaţa Universităţii, la esplanada cu statui, şi Parcul Cişmigiu.

Pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii sunt deschise 100 de căsuţe amenajate special pentru Târgul oficial de Crăciun al Capitalei.

Noutatea din acest an a târgului o reprezintă spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României. Astfel, de 1 Decembrie, vor urca pe scenă corul de cameră Accoustic, orchestra Valahia, Floarea Calotă, Traian Ilea şi Valeria Codorean Ilea, Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Petrică Mîţu Stoian, Gheorghe Turda şi Ansamblul Busuiocul din Bacău.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-11-29

TAGURI: sorin, oprescu, aprinde, lumini, craciun, capitala, primar, indeamna, bucurestean, iubeste, oras

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova