2019-01-17 14:10


Sorin Oprescu aduce un prejudiciu bucureştenilor de 5 milioane de euro din iluminatul stradal

 |  20:29
Sorin Oprescu aduce un prejudiciu bucureştenilor de 5 milioane de euro din iluminatul stradal

Alt prejudiciu adus de administraţia locală bucureştenilor a fost dezvăluit de viceprimarul liberal Cornel Pieptea. El spune că milioane de lei se pierd din cauza reparaţiilor care trebuie făcute la iluminatul public. Prejudiciul s-ar datora nerecpţionării lucrărilor realizate de Luxten la extinderea iluminatului public din Bucureşti.

Din cele 183 de străzi aflate sub contract cu firma Luxten,  66 de străzi au mari probleme la iluminatul public, unele fiind în beznă totală, spune viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea. Ori lipsesc becuri, cabluri sau stâlpi de iluminat.

“Consiliul General al Municipiului București a adoptat în 2006 o hotărâre de consiliu prin care a alocat pentru lucrările de iluminat public 83.725.620 lei. Lucrările au fost realizate conform contractului, dar Primăria Generală nu a binevoit să facă și recepția finală la lucrări, deși executantul, adică Luxten, a solicitat încă din 2013 acest lucru. În lipsa acestei recepții finale, nimeni nu știe dacă la expirarea perioadei de garanție de 5 ani de zile, instalațiile de iluminat erau funcționale sau nu.  Fără această recepție, lucrările realizate de Luxten nu pot intra în Sistemul de Iluminat Public al municipiului București, gestionat tot de Luxten, și, prin urmare, nu pot beneficia de întreținerea necesară (schimbare corpuri de iluminat sau repararea defecțiunilor la sistem)”, spune Cornel Pieptea.

Lucrările pentru care Primăria Capitalei a plătit peste 80 de milioane de lei din bani publici au fost lăsate de izbeliște, deoarece Sorin Oprescu nu a făcut recepția finală a acestor lucrări. El spune că, încă din anul 2012 pe numeroase porțiuni din arterele Capitalei, cum ar fi Șos. Andronache, tronsoane din bulevardul Theodor Pallady, B-dul Tudor Vladimirescu, DN1, B-dul Ștefan cel Mare, Pieptănari – iluminatul public nu a funcționat.

“Incompetența și nepăsarea lui Sorin Oprescu vor costa bugetul Capitalei peste 5 milioane de lei, bani care urmează să fie acum alocați pentru reparații, în condițiile în care puteau fi salvați, deoarece o parte dintre lucrări puteau fi acoperite de garanție. În lipsa unei recepții finale, acest lucru nu mai este posibil, iar Primăria trebuie să plătească reparațiile din bugetul și așa destul de cârpit”, comentează viceprimarul.

București, a ajuns orașul luminilor stinse!

Potrivit lui Cornel Pipetea, din 2012 la Primăria Capitalei s-au strâns teancuri de reclamaţii ale cetăţenilor pe care niumeni nu le ia în seamă. Degringolada este totală. Teoretic,  contractul de iluminat public este gestionat de Direcţia de Utilităţi Publice din Primăria Capitalei, dar de extinderea iluminatului public pe străzi răspunde Direcţia Transporturi, după ce Mădălin Dumitru, fost director de investiţii, a fost arestat de procurorii DNA. Situaţia este tot mai complicată, deoarece auditul care trebuie făcut pentru starea reţelei nu se poate face fără recepţia lucrărilor, care au ieşit din garanţie în 2015. Cornel Pipetea susţine că, ăn ultimii 2 ani, Luxten a notificat Primăria Capitalei în câteva rânduri pentru recepţionarea lucrărilor, dar nu a primit niciun răspuns. În vreme ce zeci de străzi sunt în întuneric total, pe altele luminile stau aprinse zi şi noapte. Costurile estimate pentru iluminatul stradal în Capitală se ridică la 10 milioane de dolari pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: sorin, oprescu, primar, general, prejudiciu, iluminat, stradal, cornel, pieptea, viceprimar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...