2018-10-23 02:58


Şoseaua Iancului, în probe. Pregătiri pentru reluarea circulaţiei tramvaielor

 |  21:01
Şoseaua Iancului, în probe. Pregătiri pentru reluarea circulaţiei tramvaielor
P24

Calvar pe Şoseaua Iancului. Vineri seara a început procedura de convingere a bucureştenilor să-şi mute maşinile parcate pe linia de tramvai. Primarul secorului 2, Neculai Onţanu, s-a grăbit să anun ţe pe pagina sa de facebook reluarea circulaţiei tramvaielor pe Şoseaua Iancului. Nimic mai fals. Au început doar probele cu tramvaiele de serviciu pe calea de rulare. În funcţie de rezultate, se va decide săptămâna aceasta dacă se va relua circulaţia. Încă de vineri Poliţia Locală Sector 2 făcea eforturi disperate să atenţioneze rezidenţii că trebuie să-şi mute parcate de liniile de tramvai.

Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, a anunţat că circulaţia tramvaielor de pe şoselele Iancului şi Pantelimon va fi reluată începând cu sâmbătă, 30 ianuarie 2016. „Conducerea RATB a hotărât redeschiderea traficului tramvaielor în cele două cartiere bucureştene şi doreşte ajutor pentru eliminarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe calea de rulare. În funcţie de rezultatul probelor care se efectuează în aceste zile cu vagoane de tramvaie, se intenţionează ca de sâmbătă, 30 ianuarie a.c., să se reia circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Iancului şi pe Şoseaua Pantelimon (tronsonul cuprins între Bulevardul Ferdinand şi Bulevardul Chişinău”, a postat Neculai Onţanu pe pagina de facebook. În replică, RATB susţine că timp de câteva zile se vor efectua probe, apoi se va semna un proces verbal de punere în funcţiune a tramvaielor. Abia peste câteva săptămâni se va semna recepţia lucrării. Indecizia continuă la faţa locului. Personalul tehnic care execută probele anunţă oamenii că de pe 1 februarie 2016 va fi reluată circulaţia tramvaielor.

Bucureştenii nemulţumiţi

Posesorii de autovehicule sunt total nemulţumiţi de noua configuraţie a circulaţiei. Ei spun că odată intraţi în parcările de printre blocuri, nu pot ieşi decât la intersecţia din apropierea megamall-ului, care este şi aşa foarte aglomerată. În plus, după trei ani, ei nu văd nici o îmbunătăţire a traficului. Chiar şi duminica se circulă foarte greu. Şoseaua Pantelimon, în tronsonul Piaţa Delfinului – Cora, lucrările sunt încă departe de a fi finalizate. Lucrările la acest tronson au început în vara lui 2013 şi trebuiau finalizate în toamna anului 2014.

Promisiuni încălcate

După arestarea proprietarului firmei care câştigase licitaţia de reabilitare şi modernizarea a Şoselei Iancului şi Pantelimon, primarul general suspendat a avansat data de finalizare a lucrărilor pentru iunie 2016. Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că întârzierile au fost cauzate de problemele identificate la rețelele edilitare din zonă (RADET, gaze), dar și din cauza faptului că firma Tehnologica Radion, liderul asociației care a câștigat licitația pentru execuția proiectului, a intrat în insolvență. Valoarea totală a investiției este de 247.830.519 lei (56 milioane euro) și este acoperită integral de la bugetul local. La ceastă sumă trebuie adăugate şi cele 3 milioane de euro plătite de Primăria Capitalei unor firme care ar fi trebuit să asigure consultanţă pentru lucrările de reabilitare.

Un proiect ratat

• maşinile aflate acum pe marginea arterei vor avea parcări etajate, ce vor fi construite pe terenurile puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 2.

• linia de tramvai va fi înălţată câţiva centimetri, însă va putea fi folosită şi de autobuze, care vor avea staţii comune cu tramvaiele.

• pentru circulaţia auto vor rămâne două benzi pe sens.

• şi această arteră va beneficia de sistemul inteligent de management al traficului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

Mai multe imagini:
Şoseaua Iancului, în probe. Pregătiri pentru reluarea circulaţiei tramvaielor
zoom

TAGURI: soseaua iancului, probe, tramvaie, circulatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOGDAN DAN
02 Feb 2016

Domnul Ontanu este un primar cu adevarat devotat si implicat in ceea ce face pentru noi! Respectele noastra domnule!
JAGE
02 Feb 2016

Nu are legarura cu sectorul 2 . Este proiect PMB..ntz ntz ntz.
Random imageUltimele stiri

Terapia cu nămol crește IMUNITATEA Acum 3 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati


loading...